Σοκολασμένα vegan-νηστίσιμα μπισκοτάκια, από το Όλα Νηστίσιμα!
Για τις ημερήσιες και νυκτερινές υπογλυκαιμίες… Σοκολασμένα vegan-νηστίσιμα μπισκοτάκια αποκλειστικά για παιδιά από 3 έως 103 ετών.
ΥΛΙΚΑ
• 1/2 συσκευασία φυτική μαργαρίνη με έλαιο καρυδιού (1 συσκευασία=225 γρ.)
• 1/2 κούπα σπορέλαιο
• 1/2 κούπα χυμό μανταρίνι
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 και 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 3 κ.σ. κακάο
• 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
• Περίπου 500-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• Μισή περίπου συσκευασία κουβερτούρα για την επικάλυψη
• 1/2 κ.γλ. λάδι καρύδας ή άλλο σπορέλαιο για το λιώσιμο της κουβερτούρας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με το σπορέλαιο , τη ζάχαρη και το κονιάκ για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Διαλύουμε το μπείκιν πάουντερ στο χυμό του μανταρινιού και το προσθέτουμε αμέσως στο προηγούμενο μείγμα.
• Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τα τριμμένα καρύδια.
• Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.
• Πλάθουμε τα μπισκότα στρόγγυλα σε μεγέθους καρυδιού.
• Με τη βοήθεια του πίσω μέρους μιας ξύλινης κουτάλας ή με το δάκτυλό μας ανοίγουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο τους όπου θα βάλουμε τη σοκολατένια επικάλυψη.
• Τοποθετούμε αραιά σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1/2 ώρα (προσαρμόζουμε τη θερμοκρασία και το χρόνο στο φούρνο μας).
• Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Λιώνουμε την κουβερτούρας (σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων) προσθέτοντας το λάδι καρύδας.
• Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με σοκολάτα την λακκουβίτσα που είχαμε σχηματίσει στην επιφάνεια των μπισκότων.
• Αφήνουμε και πάλι να κρυώσουν, χωρίς να ακουμπάνε το ένα με το άλλο.
• Διατηρούμε τα μπισκότα σε αεροστεγές κουτί.
Αφήστε μια απάντηση