Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα γεμιστά με σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!
Ας μιλήσουμε λίγο για αυτά τα θαυμάσια μπισκότα. Ξεκινώντας από τη γέμιση.
Τι είναι το σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου;
Η σύντομη απάντηση είναι πως πρόκειται για σπιτική μερέντα/nutella, που φτιάχνεται όμως με αμύγδαλα αντί για φουντούκια. Μη μου πείτε ότι δεν έχω την προσοχή σας τώρα;
Αναλυτικότερα τώρα.
Για να φτιάξουμε το σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου χρειαζόμαστε αμύγδαλα προφανώς, κουβερτούρα, 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα, ελάχιστο αλάτι για μια ευχάριστη σπιρτάδα στη γεύση, λίγο καλαμποκέλαιο και έναν καλό επεξεργαστή τροφίμων.
Η διαδικασία είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται υπομονή.
Ζεσταίνουμε τα αμύγδαλα για λίγη ώρα ούτως ώστε να βγάλουν τα έλαιά τους καθώς αλέθονται και σιγά-σιγά να μετατραπούν σε έναν ωραίο και λαχταριστό πολτό. Αυτή η μετατροπή θέλει χρόνο και υπομονή. Χρειάζεται να σταματάμε τη λειτουργία του επεξεργαστή ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να ξεκολλάμε τυχόν υπολείμματα αλεσμένου αμυγδάλου από τα τοιχώματα της συσκευής.
Αφού σχηματιστεί ο πολτός, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να το δοκιμάσουμε όσο συχνά θέλουμε και να προσαρμόσουμε τη γεύση ακριβώς όπως τη φανταζόμαστε.
Στο τέλος της διαδικασίας το μίγμα πρέπει να είναι (σχετικά) λείο και πολύ λαχταριστό!
Εάν θέλετε τη συμβουλή μου, φτιάξτε ποσότητα ικανή να γεμίσει το πιο μεγάλο αεροστεγές δοχείο που διαθέτετε. Το σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου είναι πλούσιο σε γεύση, έχει ελαφρώς crunchy υφή και ειλικρινά σας προκαλώ να σταματήσετε στο 1 κουταλάκι!
Τα μπισκότα βρώμης με σοκολάτα
Η βρώμη είναι υλικό που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και μου αρέσει να ενσωματώνω σε ζύμες για κέικ και μπισκότα.
Αυτά τα μπισκότα βρώμης χρειάζονται λίγα και πολύ βασικά υλικά, έχουν αρκετά βουτυρένια γεύση, αρωματίζονται με κανέλα και η χοντροκομμένη κουβερτούρα (που λιώνει στο στόμα ειδικά όταν είναι ζεστά) τα κάνει απίστευτα γευστικά.
Με την ποσότητα ζάχαρης που αναγράφεται στη συνταγή γίνονται αρκετά γλυκά, οπότε εάν θέλετε μπορείτε να τη μειώσετε κατά 50 γραμμ.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καστανή και λευκή ζάχαρη σε αναλογία 1:1 για υφή λιγότερο κριτσανιστή.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ακόμα και αν δεν τα συνδυάσουμε με το σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου είναι υπερνόστιμα και ιδανικά για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας ευχάριστα και δυναμικά. Αλλά δείτε πόσο όμορφα ταιριάζουν με τη σοκολατένια γέμιση!
Μπισκότα βρώμης με σοκολάτα γεμιστά με σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου
Υλικά:
Για το σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου
- 400 γρ. αμύγδαλα ψημένα μη αλατισμένα
- 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μέλι γεμάτη
- 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Για τα μπισκότα βρώμης με σοκολάτα
- 285 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 280 γρ. νιφάδες βρώμης
- 3/4 κ.γ. κανέλα
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
Για το σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα στο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο για 5-6’.
- Τα μεταφέρουμε σε επεξεργαστή τροφίμων και τα αλέθουμε μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους και να γίνουν πολτός.
- Εντωμεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων.
- Σταματάμε τη λειτουργία του επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε το μέλι, τη λιωμένη κουβερτούρα, το καλαμποκέλαιο και λίγο αλάτι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα, μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
- Το αδειάζουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
Για τα μπισκότα βρώμης με σοκολάτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο μεγάλα ταψιά.
- Βάζουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε το αυγό και το ενσωματώνουμε στο μίγμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι.
- Χαμηλώνουμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο το μίγμα του αλευριού. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και την ενσωματώνουμε χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα ή ένα μεγάλο κουτάλι.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες βάρους 35-37 γραμμ. και τις αραδιάζουμε στα ταψιά. Πιέζουμε ελαφρά τα μπισκότα με την παλάμη μας να πλατύνουν λίγο.
- Ψήνουμε διαδοχικά τα μπισκότα για 12’ και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς προτού τα βγάλουμε από το ταψί.
- Απλώνουμε από ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου πάνω στα μισά μπισκότα και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά μπισκότα.
Σημειώσεις:
- Μπορούμε να διατηρήσουμε το σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο. Αν το αποθηκεύσουμε σε θερμοκρασία δωματίου, το ανακατεύουμε ζωηρά πριν το χρησιμοποιήσουμε.
- Η συνταγή για τα μπισκότα βρώμης με σοκολάτα ελαφρά προσαρμοσμένη από εδώ.
http://theonewithallthetastes.com/2019/02/mpiskota-vromis-me-sokolata/
Αφήστε μια απάντηση