Πανεύκολες σπιτικές καριόκες με τραγανές μπουκιές βρώμης, από την αγαπημένη Madame Ginger!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Super Tip

Μπορεί να γνωρίζεις τις τραγανές μπουκιές της Quaker ως ένα πεντανόστιμο πρωινό για όλη την οικογένεια, όμως αξίζει να τις δοκιμάσεις σαν γέμιση σε αυτές τις απολαυστικές καριόκες.

Συνταγή

Πανεύκολες σπιτικές καριόκες με τραγανές μπουκιές βρώμης

  • Μερίδες: 14-16 καριόκες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 6 ώρες
  • Φυλάμε τις καριόκες στο ψυγείο καλυμμένες ή με αλουμινόχαρτο την κάθε μία, για 7 μέρες.

Υλικά

  • 200 γρ. τραγανές μπουκιές Quaker (απλή γκρανόλα)
  • 220 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 100 ml φρέσκο γάλα ή φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
  • 50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο & έξτρα για το σερβίρισμα
  • 70 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 20 ml κονιάκ
  • 100 γρ. απαλό φιστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο ξηρού καρπού όπως αμυγδαλοβούτυρο ή φοντουκοβούτυρο)

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε τις καριόκες. Βάζουμε σε μπολ τις τραγανές μπουκιές Quaker.

2) Σε ένα ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα (ή το φυτικό ρόφημα) και λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

3) Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει η κουβερτούρα και να σχηματιστεί ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και κρατάμε λίγο το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι του μπεν μαρί.

4) Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να λιώσει και αποσύρουμε από το κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5) Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα στο μπολ με τις τραγανές μπουκιές Quaker και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ενωθούν τα υλικά σε ενιαίο πηχτό μείγμα.

6) Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε απλωμένη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε κυλινδρικό σχήμα, ρολάροντάς το καλά.

7) Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για 6 ώρες. Για να σχηματίσουμε καριόκες, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε να τις τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο, ή να τις σερβίρουμε σε πιατάκι πασπαλίζοντάς τες με λίγο κακάο.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *