Ρυζόγαλο με βρώμη, από τον Πέτρο Μαούνατζη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Απίθανο ρυζόγαλο όπως δεν το έχεις ξαναφάει , με βρώμη και μέλι ένας θησαυρός για την υγεία! Θα το φτιάξεις πανεύκολα και θα το απολαύσει όλη η οικογένεια ! Ένα πεντανόστιμο έδεσμα που θα φτιάξεις ξανά και ξανά και θα το αγαπήσουν όλοι!!!
    • 6 Μερίδες
    •  Βαθμός δυσκολίας : Μέτρια

 Συστατικά

 

Δέσποινα Φωτοπούλου

200γρ ρύζι καρολίνα

690ml Νερό

680ml Γάλα

2 1/2 κουτ σούπας βρώμης Αλεύρι

4 1/2 κουτ σούπας Μέλι

1 Ξύσμα Λεμόνι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 Βανίλια

 Οδηγίες

 

 

Βήματα

1
ΕΤΟΙΜΟ

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι βρόμης με 90 γρ. γάλα.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό με το ρύζι και βράζετε για 15′ λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 15′ λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

2
ΕΤΟΙΜΟ

Προσθέτετε το μείγμα γάλακτος-βρόμης, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Έπειτα από 10 λεπτά, βλέπετε ότι αρχίζει να πήζει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το μοιράζετε σε 6 μπολάκια. Αφήνετε το ρυζόγαλο να κρυώσει και βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *