Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη σε 15’λεπτά (VIDEO), από τον Πέτρο Μαούνατζη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Με καστανό ρύζι και μέλι !

Συστατικά

1 λίτρο 1,5 % λιπαρά Γάλα

4 κουτ σούπας Μέλι

1 φλιτζάνι Ρύζι Καστανό

1 κουτ σούπας Κορνφλάουρ

για σερβίρισμα Κανέλα (Σκόνη)

1/2 κουτ γλυκού Αλάτι

1 Βανίλια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 Κανέλα ξυλάκι

 Οδηγίες

Το ρυζόγαλο έχει μεγαλώσει πολλές γενιές και συνεχίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία, είναι ένα κρεμώδες γλύκισμα το οποίο παρασκευάζεται από ρύζι που έχει βράσει σε γάλα, ζάχαρη και κορν φλάουρ….πασπαλισμένο με άφθονη κανέλα αξία που αντέχει στο χρόνο….και γεμίζει το μπαούλο του μυαλού με πολλές αναμνήσεις. Παρακάτω θα βρεις ένα τέλειο ρυζόγαλο με μέλι, καστανό ρύζι, άφθονη κανέλα και σίγουρα θα φτιάξεις πολλές φορές διότι είναι πεντανόστιμο… έλα μαζί μου βήμα βήμα….

Βήματα

1.Ξεπλένουμε το καστανό ρύζι βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα αφού κρατήσουμε 1/2 φλιτζάνι στην άκρη και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ρύζι, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει . Αφού βράσει ρίχνουμε το μέλι , το αλάτι και ανακατεύουμε .

2.Προσθέτουμε στο 1/2 φλιτζάνι γάλα που έχουμε αφήσει στην άκρη το κορν φλάουρ, τη βανίλια ανακατεύουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει αρκετά…Μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με άφθονη κανέλα.

 

 

https://tinyurl.com/bde8vhxj

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *