Φωλιές βρώμης-κακάο με γέμιση γιαουρτιού, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις φωλιές: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες πολύ καλά, σε ένα μεσαίο σκεύος.
Προσθέτουμε τη βρώμη, το κακάο, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
Λαδώνουμε πολύ καλά θήκες ταψιού για cupcakes. Προσθέτουμε μια ποσότητα από το μίγμα μας σε κάθε θήκη και με το χέρι μας πιέζουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργηθεί η φωλιά.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180°C. Αφήνουμε να κρυώσουν οι φωλιές καλά.
Για τη γέμιση: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι, το κακάο, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τη σύνθεση: Στις κρύες πλέον φωλιές προσθέτουμε 2 κ.γ. από τη γέμιση και στολίζουμε με φρούτα της εποχής.
Αφήνουμε τις φωλιές στο ψυγείο περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.
https://dimitrisskarmoutsos.gr/recipes/fwlies-vrwmis-kakao-me-gemisi-giaourtiou/?fb
Αφήστε μια απάντηση