Μπισκότα χωρίς ζάχαρη κ αλεύρι, από την Λένια και τις Veggie Sisters!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Βλέποντας την τεράστια απήχηση που είχαν τα μπισκότα σύκου χωρίς ζάχαρη κ αλεύρι, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας άλλη μια συνταγούλα για μπισκοτάκια παιδικά, τα οποία μάλιστα ο Δημητράκης τα τσακίζει! Τα σύκα είναι υπέροχα, αλλά έχουν το κακό ότι είναι διαθέσιμα για λίγο καιρό! Οπότε τότε τι κάνουμε; Φτιάχνουμε αυτά τα μπισκότα με την μπανάνα. Για να είμαι ειλικρινής αυτά μου αρέσουν ακόμα περισσότερο κ με δυσκολία κρατιέμαι να μην τα στερήσω από τον γιόκα μου! Πέραν της βρώμης κ των καρυδιών περιέχουν χουρμάδες για γλυκύτητα κ το λατρεμένο μας φιστικοβούτυρο για τα καλά του λιπαρά! Πρέπει να τα δοκιμάσετε! Περιμένω εντυπώσεις!

 

Μπισκότα χωρίς ζάχαρη κ αλεύρι
Μπισκότα χωρίς ζάχαρη κ αλεύρι

Υλικά για 8 στρουμπουλά μπισκότα:
140 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
125 γρ. ώριμη μπανάνα, λιωμένη
100 γρ. βρώμη
70 γρ. καρύδι
50 γρ. φιστικοβούτυρο

Μπισκότα χωρίς ζάχαρη κ αλεύρι
Μπισκότα χωρίς ζάχαρη κ αλεύρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1 ώρα σε ζεστό νερό. Κατόπιν αλέθω το καρύδι κ την βρώμη να γίνουν σκόνη. Τα βάζω σε μπολ κ προαιρετικά προσθέτω 1 κ.γ. κανέλα. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τους χουρμάδες, αφού τους στραγγίξω, ώσπου να γίνουν σαν πάστα. Μεταφέρω σε μπολ κ ενώνω με την λιωμένη μπανάνα κ το φιστικοβούτυρο. Ρίχνω τα στερεα υλικά στα υγρά κ ανακατεύω με μια μαρίζ να ενσωματωθούν. Πλάθω 8 μπισκότα κ τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 περίπου λεπτά. Τα βγάζω, τα τοποθετώ σε σχάρα για να κρυώσουν κ μετά τα τσακίζει ο Δημητράκης κ κλέβω κι εγώ κανένα!

Καλοφάγωτα!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *