Τρούφες χωρίς ζάχαρη & βούτυρο, από το nutrischool!
Σοκολατένιες τρούφες χωρίς ζωικά λιπαρά και ζάχαρη; Γίνεται;
Σοκολατένιες τρούφες ???????? αρωματικές και γεμάτες αντιοξειδωτικά ???? που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.!
Τα υλικά μας
- 180γρ. κουβερτούρα (ανάλογα με την “ένταση” και τη γλυκύτητα που θέλουμε να δώσουμε επιλέγουμε από γάλακτος έως 100% κακάο). Αν θέλουμε οι τρούφες μας να είναι χωρίς λακτόζη, εννοείται πως θα επιλέξουμε κουβερτούρα χωρίς γάλα.
- 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
- 1 δόση βανίλιας ή ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι
- Ελάχιστο αλάτι (όσο πιάνουμε με τα ακροδάχτυλα)
- 2 κουτ.σούπας σκόνη κακάο ή τρούφα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε “μπεν μαρί” (ή απλά βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο, σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και λιώνουμε εκεί τη σοκολάτα).
- Ρίχνουμε και τη βανίλια ή το πορτοκάλι και το αλάτι.
- Με ένα πιρούνι ή ακόμα καλύτερα με ένα μίξερ χειρός (για βελουτέ) λιώνουμε το αβοκάντο ώστε να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Προσθέτουμε το αβοκάντο στη λιωμένη σοκολάτα και αναμειγνύουμε.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε 12 μικρά – λεία μπαλάκια.
- Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τη σκόνη κακάο ή την τρούφα και εκεί βάζουμε μια μια τις μπαλίτσες μας μέχρι να καλυφθούν από το κακάο ή την τρούφα.
- Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου αλλά διατηρούνται στη συντήρηση του ψυγείου.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κουλουράκια καφέ χωρίς ψήσιμο, από τον Άκη Πετρετζίκη!
Super υγιεινό γλυκό με 4 υλικά, από τον Παναγιώτη Τσινταβή και το omorfizoi.gr!
"Υγιεινές τρούφες μαύρης σοκολάτας για την τόνωση της εγκεφαλικής λειτουργίας', από την Εναλλακτική ...
Σοκολατάκια super foods, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Energyballs με cranberries, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Τρουφάκια oreo με 3 υλικά, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση