“Σοκολατένιος παράδεισος”, από την Σόφη Τσιώπου και τις “Λιχουδιές της Σόφης”!
Υποκλίνομαι σ’αυτόν τον καταπληκτικό σοκολατένιο παράδεισο…!!!
Ένα σοκολατένιο κέικ που είναι από μόνο του τόσο νωπό σαν σιροπιαστό σε συνδυασμό με μια σοκολατένια βουτυρόκρεμα με ζαχαρούχο και κακάο,επικάλυψη με γκανάζ σοκολάτας,και γαρνιρισμένο με σοκολατοκαραμελένιες μπάρες και καραμελωμένο ζαχαρούχο!!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα εβαπορέ
1 κούπα κακάο
3 κ.σ ρόφημα σοκολάτας σκόνη
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα ζεστό νερό
2 κ.γ νες καφέ
3 βανίλιες
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κοφτό σόδα
1 κ.σ ξύδι
2 αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
1 κονσέρβα των (400 γρ) ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία (125 γρ.) κακάο
1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γρ. γάλα εβαπορέ
2 κ.σ μέλι
1 κ.σ μαργαρίνη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
2 μπάρες σοκολάτας με καραμέλα (Μαrs ή twix) ψιλοκομμένες
1/2 κονσέρβα καραμελωμένο ζαχαρούχο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σ’ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι και κακάο κοσκινισμένα,τη ζάχαρη,μπέικιν,σόδα,αλάτι,κανέλα το ρόφημα σοκολάτας και βανίλιες.
Σ’άλλο μπολ ρίχνω το λάδι,αυγά,γάλα,ξύδι και το ζεστό νερό (όχι καυτό) που έχω διαλλύσει μέσα τον καφέ και τα ανακατεύω.Ενώνω τα 2 μίγματα χτυπώντας με μίξερ ή με σύρμα καλά για 2 λεπτά μέχρι να έχω έναν αραιό χυλό.
Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί (24Χ24) με λαδόκολα και ψήνω στους 170 για 45 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ χτυπάω το βούτυρο με το ζαχαρούχο το κακαο και τη βανίλια να γίνουν μια κρέμα.
Αφού κρυώσει καλά το κέικ το χωρίζω σε 2 παντεσπάνια και το γεμίζω με τη βουτυρόκρεμα.
Για τη γκανάζ,βάζω όλα τα υλικά σε μπεν μαρί να λιώσουν,και αφού κρυώσει η γκανάζ αλλείφω εξωτερικά το κέικ μου.
Πασπαλίζω την επιφάνεια με τις μπάρες σοκολάτας και γαρνίρω με το καραμελωμένο ζαχαρούχο.Εγώ το έβαλα σε μια σακουλίτσα,έκοψα τη μύτη και έκανα αυτές τις γραμμούλες.Επίσης εγώ έκοψα το κέικ σε 2 κομμάτια χώρισα το κάθε κομμάτι σε 2 παντεσπάνια και έτσι έφτιαξα 2 κορμούς κέικ!!!
Φτιάξτε το είναι καταπληκτικό!!!
Τώρα το χειμώνα τι διατηρώ εκτός ψυγείου για 2-3 μέρες.Έπειτα το βάζω ψυγείο αν περισσέψει…!!!
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιο κέικ με κρέμα από το Icookgreek.com!
Σοκολατένιο κέικ ψυγείου ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ και ΨΗΣΙΜΟ (Video), από την Θέμιδα Καρδιόλακα και το olivemaga...
Η πιο απίστευτη και λαχταριστική πάστα σε γλυκό ταψιού, από την Σόφη Τσιώπου και το tilestwra.com!
Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι σοκολάτα, από την Σόφη Τσιώπου!
Αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο, χωρίς μίξερ, από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Cake σοκολάτας με μπίρα, σύκα και καρύδια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Αφήστε μια απάντηση