Νηστίσιμο σταφιδοκέικ, από την Σόφη Τσιώπου!

Το καλύτερο νηστίσιμο σταφιδοκέικ είναι εδώ !!!
Πανεύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο !!!
Ένα υγιεινό κέικ που παραμένει απίστευτα μαλακό και νωπό !!!

 

Υλικά για ταψάκι 25×30

380 νερό
250 ηλιέλαιο
80 σιρόπι σταφιδίνης   ***
330 ζάχαρη
630 αλεύρι
130 σταφίδες ξανθές ή μαύρες
2 κ.γ μπέικιν
1/2 φακελάκι αμμωνία των 30 γρ.(δηλ.15 γρ.)
1 1/2 κ.σ κανέλα
1/4 κ.γ.γαρίφαλο
2 βανίλιες


Εκτέλεση


Σ ένα μπολ ανακατεύω για 2 λεπτά μ ένα σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.
Αφού ανακατευτούν καλά,ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι που το έχω ανακατέψει με το μπέικιν και συνεχίζω το ανακάτεμα με το σύρμα,μέχρι να έχω έναν χυλό.
Μην ρίξετε το αλεύρι όλο μαζί γιατί το μίγμα θα κάνει σβολάκια από αλεύρι και δεν θα είναι ωραίο το αποτέλεσμα.
Αδειάζω τον χυλό στο ταψάκι μου που το έχω καλύψει όλο με λαδόκολα χωρίς να το λαδώσω και ψήνω στους 175 βαθμούς 50 λεπτά.


Το κόβω αφού κρυώσει καλά.


***     Η σταφιδίνη είναι ένα παχύρευστο και σκουρόχρωμο σιρόπι σαν πετιμέζι που γίνεται από σταφίδες και είναι απαραίτητο υλικό για αυτό το κέικ.
Θα το βρείτε σε φούρνους όπου και το χρησιμοποιούν για όλα τα νηστίσιμα σταφιδοκέικ και σε καταστήματα με μπαχαρικά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *