Granola με φυστίκι Αιγίνης και Cranberries, από την Φαίδρα και το phaedralovesthis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα από τα αγαπημένα μας (των ενηλίκων στην οικογένεια) πρωϊνά περιλαμβάνουν σπιτική γκρανόλα. Έχω δοκιμάσει διάφορες συνταγές και η αλήθεια είναι ότι ό,τι συνταγή και να βρεις, η γκρανόλα πολύ δύσκολα δεν βγαίνει ΤΕΛΕΙΑ. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, και είχα συνηθίσει μία εκδοχή της. Πρόσφατα έπεσα πάνω σε ένα ελληνικό (!) βιβλίο με συνταγές. Είναι το “Όχι πια γλουτένη μαμά” της Θέμιδας Καρδιόλακα.

Μην ψαρώσεις με το “χωρίς γλουτένη”.

Η συνταγή περιέχει κανονικότατα και απλούστατα υλικά που τα βρίσκεις παντού, σε κανονικά σουπερμάρκετ εννοείται. Είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι και στην παρουσίαση του βιβλίου κάποια στιγμή το 2015 αν δεν κάνω λάθος, οπότε χάρηκα πολύ που η πηγή της τέλειας granola μας βρίσκεται στο ελληνικότατο βιβλίο της Θέμιδας. Σου προτείνω να του ρίξεις μία ματιά και στο mamaknows.gr για πολλές ακόμη συνταγές – ακόμα και αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα gluten free. Επίσης έχει πρόσφατα εκδόσει και νέο βιβλίο με γεύματα για το σχολείο, που μάλλον πρέπει να παραγγείλω!

Θα μοιραστώ μαζί σου την δική μας εκδοχή, αυτή που με έκανε να δώσω και επιπλέον credits στην συγγραφέα! Τη φτιάχνω Κυριακή και έχουμε αρκετό για όλη την εβδομάδα. Την συνοδεύουμε με ένα γιαουρτάκι 2% και έχουμε ένα πολύ γευστικό πρωινό.

Για ένα βάζο μεγάλο (χωρητικότητας 1 λίτρου) και κάτι παραπάνω:

Υλικά:

3 cups βρώμη σε νιφάδες (τύπου Quaker ή αν προτιμάς χωρίς γλουτένη)

1 cup σπασμένα (χοντροκομμένα) φυστίκια Αιγίνης ανάλατα ή αμύγδαλα

3/4 cup μέλι (χρησιμοποιώ ένα “χοντρόμελο” που έχουμε από το νησί!)

1/4 cup ελαιόλαδο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 ασπράδι αυγού

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ υγρή βανίλια

1/2 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας

3/4 cup cranberries (που είχαμε πάρει από τη Βυτίνα τις γιορτές!!)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160C με αέρα. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνεις όλα τα υλικά (εκτός από τη σοκολάτα και τα cranberries), πρώτα τα ξηρά και μετά τα υγρά, ανακατεύοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού (τύπου πιέζοντας) πάρα πολύ καλά. Όταν βγάλεις το άχτι σου με αυτή τη φάση, μετέφερε το περιεχόμενο σε ένα ταψάκι. Άπλωσέ το ομοιόμορφα και ψήσε για 45 λεπτά. Στο μισό χρόνο ανακάτεψε λίγο να ψηθεί ομοιόμορφα. Τη βγάζεις όταν πάρει λίγο χρωματάκι. Την αφήνεις να κρυώσει (αν και σου σπάει τη μύτη να τη δοκιμάσεις). Μετά προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας και τα cranberries. Την αποθηκεύεις σε βάζο που να κλείνει καλά ή βάλε την σε μερίδες σε σακουλάκια για να είναι έτοιμα to grab on the go το πρωί. Την απολαμβάνουμε πάνω σε γιαούρτι ή μαζί με γάλα αμυγδάλου.

 

http://www.phaedralovesthis.com/blog/breakfast-ideas-granola?ct=t(RSS_EMAIL_CAMPAIGN)

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *