Παρφέ με γιαούρτι και μερέντα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!
Αρχίζω να πιστεύω πως τα παρφέ με γιαούρτι αποτελούν το καλοκαιρινό ισοδύναμο των fudge.
Σκεφτείτε το λιγάκι.
- Δεν απαιτούν πολλά υλικά, μονάχα έξυπνους συνδυασμούς.
- Η ετοιμασία τους είναι εύκολη, με λίγα σκεύη.
- Ετοιμάζονται γρήγορα, να πούμε σε 20’ το πολύ;
- Είναι ευέλικτα και κυκλοφορούν σε πολλές παραλλαγές.
- Είναι πεντανόστιμα!
Η βασική ιδέα είναι απλή.
Γιαούρτι, τα αγαπημένα μας φρούτα και γκρανόλα -ιδανικά σπιτική- μπαίνουν διαδοχικά σε ψηλά ποτήρια. Μπορούν βεβαίως να μπουν και σε μπολ, αλλά στα ποτήρια αναδεικνύονται καλύτερα οι στρώσεις.
Αν έχετε χρόνο να φτιάξετε την υγιεινή γκρανόλα που προτείνω εδώ, το αποτέλεσμα σίγουρα θα απογειωθεί. Ωστόσο, επειδή πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να αφιερώσουμε χρόνο ή δεν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα απαραίτητα υλικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ποιοτική γκρανόλα του εμπορίου.
Τα αγαπημένα μου φρούτα για αυτή την εποχή -και για λίγο ακόμα- είναι βεβαίως οι φράουλες. Βρήκαν αμέσως θέση στα παρφέ μου χωρίς δεύτερη σκέψη.
Αυτή είναι η τρίτη φορά που φτιάχνω τη συγκεκριμένη συνταγή και θεωρώ ότι είναι as good as it gets (φοβερή ταινία παρεμπιπτόντως).
Τις δύο πρώτες φορές, για την κρέμα ανακάτευα απλά το γιαούρτι με λίγο μέλι. Ωραίο μεν, αλλά όχι τέλειο.
Την πρώτη φορά η σοκολατένια σος με μερέντα ήταν υπερβολικά αραιή. Αλλά πεντανόστιμη.
Τη δεύτερη εκνευριστικά πυκνή και με καμία ελπίδα να διορθωθεί. Αλλά πεντανόστιμη.
Η τρίτη φορά ήταν η τυχερή. Όλες οι γεύσεις ήταν ακριβώς έτσι όπως τις είχα φανταστεί.
Για την κρέμα χρησιμοποίησα στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο τελικά ανακάτεψα με λίγη κρέμα γάλακτος και το μαγικό συστατικό που πραγματικά την απογείωσε: βανιλίνη!
Η κρέμα είναι ανάλαφρη, με ωραία απαλή υφή. Η βανιλίνη της προσθέτει διακριτικό άρωμα και ευχάριστη γεύση.
Η σος με μερέντα είναι τόσο νόστιμη που δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να φάω 1-2 κουταλάκια του γλυκού αμέσως μόλις την ετοίμασα. Επειδή περιέχει μέλι, διατηρείται σχετικά μαλακή ακόμα και μετά την παραμονή της στο ψυγείο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Κάθε κουταλιά είναι γεμάτη διαφορετικές γεύσεις και υφές, αρμονικά δεμένες μεταξύ τους, που μας προκαλούν να βυθιστούμε ακόμα περισσότερο στο ποτήρι μας.
Αφού ετοιμάσουμε τα παρφέ, τα διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες, έχοντας βεβαίως υπόψη πως όσο η γκρανόλα παραμένει στο ψυγείο μαλακώνει και χάνει τη χαρακτηριστική τραγανή υφή της.
Τα παρφέ με γιαούρτι είναι ιδανικά για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας δυναμικά. Είναι μια καλή επιλογή για σνακ, ειδικά αν νιώθουμε ότι έχουμε ανάγκη από λίγη παραπάνω ενέργεια. Και αν επιθυμούμε ένα πιο ελαφρύ επιδόρπιο, που δεν θα μας φορτώσει με περιττές θερμίδες (και τύψεις βεβαίως-βεβαίως), τα ταααν! Παρφέ με γιαούρτι.
Παρφέ με γιαούρτι και μερέντα
7
Υλικά
Για τη σος με μερέντα:
- 130 γρ. μερέντα
- 20 γρ. κακάο
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 κ.σ. μέλι
Για το γιαούρτι:
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 βανιλίνη
Και ακόμα:
- 200 γρ. γκρανόλα, σπιτική ή του εμπορίου
- 300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
Για τη σος:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε αντικολλητικό σκεύος και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη, λεία σος.
Για το γιαούρτι:
- Βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τη βανιλίνη σε μπολ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία και αρκετά σφιχτή.
Για τα παρφέ:
- Μοιράζουμε τη μισή ποσότητα από την γκρανόλα σε 7 μικρά ποτήρια. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τη μερέντα.
- Μοιράζουμε τη μισή ποσότητα από το γιαούρτι και τη μισή ποσότητα από τις φράουλες.
- Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά με την ίδια ακριβώς σειρά: πρώτα την γκρανόλα, στη συνέχεια τη μερέντα, μετά το γιαούρτι και τελευταίες τις φράουλες.
- Βάζουμε τα παρφέ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
https://theonewithallthetastes.com/2020/06/yogurt-merenda-parfait/
Αφήστε μια απάντηση