Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα – Chocolate Granola Bars, by Evi and thehealthycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

for english scroll down

Εάν το παιδί σας αγαπάει την σοκολάτα και τρώει ξηρούς καρπούς θα ξετρελαθεί με αυτές τις  μπάρες δημητριακών με σοκολάτα! Ένα  υγιεινό σνακ για το σχολείο!

Συνολικός χρόνος:   30 λεπτά

Μερίδες:   40 κομμάτια

Υλικά:

  • 1 1/3 φλυτζάνι (310 γρ.) ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  • 1 1/3 φλυτζάνι (400 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 1/3 φλυτζάνι (165 γρ.) φιστίκια Αιγίνης
  • 1 1/3 φλυτζάνι (175 γρ.) κολοκυθόσπορο
  • 1 1/3 φλυτζάνι ( 190 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερις
  • 2 ½ φλυτζάνια (225 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 140 γρ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 1/2 κουταλιές κανέλλα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα μελιού-ταχινιού στο μπωλ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ή, με το χέρι μας.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
  5. Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα ταψί 40Χ32cm. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε τις μπάρες για περίπου 20 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τις κόβουμε σε κομμάτια.

 

Εύχομαι να τις απολαύσετε!

 

Chocolate Granola Bars

 

If your kid loves chocolate and likes to eat nuts, then he will be thrilled with these chocolate granola bars!  A healthy school snack !

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Total time:   30 minutes

Servings:    40 pieces

Ingredients:

  • 1 1/3 cup (310 g./10.9 oz.) tahini, preferably wholegrain
  • 1 1/3 cup (400 g./14 oz.) honey, or, maple syrup
  • 1 1/3 cup (165 g./5.8 oz.) shelled pistachios
  • 1 1/3 cup (175 g./6.2 oz.) pumpkin seeds
  • 1 1/3 cup (190 g./6.7 oz.) dried cranberries
  • 2 ½ cups (225 g./7.9 oz.) rolled oats
  • 140 g./4.9 oz. dark chocolate chips
  • 100 g./3.5 oz. dark chocolate, very finely chopped
  • 2 1/2 tablespoons ground cinnamon

Instructions:

  1. In a saucepan, add honey and tahini and heat over medium-low heat, stirring, for 3-4 minutes. Remove from heat.
  2. In a large bowl, add the remaining ingredients and mix well.
  3. Pour the warm tahini-honey mixture in the bowl with the dry ingredients and mix well with a wooden spoon or your hand.
  4. Preheat oven to 170o C/340o F.
  5. Wet a piece of parchment paper with water, crinkle it to drain well and lay on a 40X32cm baking sheet (this way the paper softens and fits better in the pan). Spread the mixture into the pan and lay very well. Bake for about 20 minutes.
  6. Allow to cool completely, and then cut them into pieces.

I hope you enjoy them!

 

 

#chocolate, #granolabars

 

http://www.thehealthycook.gr/chocolate-granola-bars-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *