Ρυζόγαλο, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 Eύκολο, γρήγορο, απλό, οικονομικό, ελληνικό!!!

   Χωρίς πολλές θερμίδες και αν χρησιμοποιήσετε και light γάλα    γίνεται και με λίγα λιπαρά. Ένα αγνό και υγιεινό γλυκάκι!

     Πασπαλίστε μπόλικη κανέλα και απολαύστε το ιδανικά ζεστό! 
     Στην συγκεκριμένη συνταγή το ρυζόγαλο όσο μένει και κρυώνει σφίγγει παραπάνω. 

   

Υλικά:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 1 1/5 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 3 φλ. νερό
  • 1 λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα
  • 40 γραμμ. κάστερ πάουντερ (ή από τις έτοιμες σκόνες που φτιάχνουμε τις γνωστές κρεμούλες)
  • Κανέλα (για το πασπάλισμα)


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα να βράσουν. 
  2. Μόλις αρχίσει να χάνεται το νερό, προσθέτουμε το γάλα (κρατάμε λίγο και ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί τελείως το κάστερ πάουντερ).
  3. Ανακατεύουμε τακτικά την καταρόλα.
  4. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το γάλα με το διαλυμένο κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη.
  5. Ανακατεύουμε τακτικά και όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από την  φωτιά.
  6. Σερβίρετε, κατά προτίμηση, ζεστό με κανέλα!


*Tips:

  • Αυτή είναι η κλασική συνταγή για ρυζόγαλο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες, ψιλοκομμένα καρύδια κ.λ.π.

Καλή απόλαυση!

http://www.foodstates.gr/2013/11/blog-post_3.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *