Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

Το αγαπημένο μας γλυκό δίχως ίχνος ζάχαρης.

ΥΛΙΚΑ

370 γρ. ρύζι αρμπόριο, βρασμένο

500 ml γάλα, πλήρες

180 γρ. μέλι

2 αυγά, medium

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Μοσχοκάρυδο, για το πασπάλισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑΘερμίδες 285   14%
ΒΑΖΑΛίπος  2.7g   4 %
ΒΑΖΑKορεσμένα   1.2g  6%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    6.9g  14%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   58.8g   23%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   21.5g  24%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.05g    0.83%
ΒΑΖΑΙνες     0.7g    3%

by Danai Petropoulou

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.

2Έπειτα, προσθέτουμε στο μπολ το μέλι και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

3Κατόπιν, ρίχνουμε στο μπολ το ρύζι και ανακατεύουμε εκ νέου.

4Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20εκ. και το πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο.

5Ύστερα, τοποθετούμε προσεκτικά το παραπάνω σκεύος σε ένα μεγαλύτερο, βαθύ ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε βάλει στον πάτο του μία πετσέτα.

6Αμέσως μετά, ρίχνουμε μέσα στο μεγάλο ταψί βραστό νερό, μέχρι να καλύψει λίγο παραπάνω από τη μέση, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C στον αέρα για 45-50 λεπτά.

7Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

 #tsoulotip: 1. Βάζουμε βραστό νερό μέσα στο ταψί, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα η κρέμα. 2. Το νερό πρέπει να είναι οπωσδήποτε βραστό.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *