Λαχταριστό σοκολατένιο ρυζόγαλο για όλη την οικογένεια, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!







- Words | Recipe | Food Styling: Μαριλού Παντάκη
- Photos & Video Direction: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
- Production Manager: Άννα Χαλικιά
- Video Editing: Αναστάσης Παπαγγέλης
- Production Assistant & Filming: Ανδρέας Χατζηπαρίσης
- Location: Madame Ginger’s Food Studio
Το δικό μου ρυζόλαγαλο είναι σοκολατένιο. Μπαίνει σε ποτηράκια τόσο για πρακτικούς λόγους (χωράνε περισσότερα στο ψυγείο) όσο και για να μένει ζουμερό. Το τρώμε ζεστό αφού κάτσει μισή ώρα αλλά και κρύο, αν φυσικά μείνει. Το φτιάχνω με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και προσθέτω 3-4 κουταλιές Nesquik για να γίνει σοκολατένιο και ακόμα πιο λαχταριστό. Προτιμήστε το από τα έτοιμα -γεμάτα συντηρητικά – σνακ του εμπορίου και απολαύστε το με τα πιτσιρίκια σας και bed time stories που θα θυμούνται για πάντα.

Σοκολατένιο ρυζόγαλο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Υλικά
- 160 γρ. νερό
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 900 ml γάλα πλήρες
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 80 γρ. Nesquik
- πολύχρωμα sprinkles

Εκτέλεση
1) Σε κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσουν. Ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο.
2) Όταν το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα, κρατώντας 100 ml στην άκρη.
3) Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το Nesquik και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
4) Σιγοβράζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας για περίπου 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
5) Προς το τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα γάλα-κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
6) Όταν το μείγμα πήξει, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
7) Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
8) Σερβίρουμε χλιαρά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο, πασπαλιζοντάς τα με χρωματιστό sprinkle.
Το σοκολατένιο ρυζόγαλο που σας προτείνουμε, εκτός από απολαυστικό είναι και θρεπτικά: το Nesquik περιέχει ένα ειδικό σύμπλεγμα 7 διαφορετικών θρεπτικών στοιχείων (3 βασικές βιταμίνες C, D, B1 και 4 μέταλλα κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο), σημαντικά για την ανάπτυξη των παιδιών. Μπορούν να το απολαύσουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, για πρωϊνό αλλά και κάθε στιγμή της μέρας!











Αφήστε μια απάντηση