Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Φτιάχνουμε  ρολάκια κανέλλας, απίθανα, φανταστικά, λαχταριστά, μοσχομυριστά, αφράτα σαν τσουρεκάκια!!

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3 κουταλάκια του γλυκού μαγιά ξηρή
μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό
1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμoκρασία δωματίου
3,1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαλύστε την μαγιά μέσα σε χλιαρό νερό και αφήστε στην άκρη για λίγο.
Ρίξτε μέσα στο μίξερ το μείγμα της μαγιάς, την ζάχαρη,το ξύσμα, τον χυμό, το αλάτι,
το αυγό,το βούτυρο και 1,1/2 φλιτζανιού αλεύρι.
Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ρευστή ζύμη και προσθέστε σταδιακά
και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει .
Βάλτε την ζύμη σας σε ελαφρά βουτυρωμένο μπώλ και σκεπάστε το .
Αφήστε το στην άκρη να φουσκώσει για 1,1/2 ώρα.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 φλιτζανιού μαλακό βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙΟΥ
120 γρ τυρί κρέμα (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές γάλα

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

 

Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί.
Χτυπήστε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Καλύψτε ένα πυρέξ 22 cm επί 33 cm με χαρτί ψησίματος .
Βουτυρώστε το ελαφρά.
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την ζύμη σας με πλάστη σε φύλλο
διαστάσεων 22 cm επί 33 cm.
Η ζύμη σας πρέπει να είναι ισοπαχής σε όλα τα σημεία.
Αλείψτε το φύλλο με το βούτυρο και πασπαλίστε με το μείγμα της κανέλας.
Τυλίξτε σε σφικτό ρολό(κατά μήκος) και κόψτε 18 ρολάκια,
(περίπου πάχους ενός δακτύλου).
Βάλτε τα μέσα στο πυρέξ . Σκεπάστε και αφήστε τα να φουσκώσουν
για μισή με 1 ώρα περίπου σε ζεστό σημείο.
(Εγώ τα σκέπασα και τα έβαλα μέσα στον φούρνο στους 30 βαθμούς
για μισή ώρα).
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μετά το φούσκωμα σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε
για περίπου 25-30 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν για 15 λεπτά και περιχύστε με το γλάσο
κρέμας τυριού.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

http://koykoycook.gr/?p=19747

renarol1
renarol

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *