Stevia pyure greece.
VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ION-STICKS
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μια υγιεινή γκρανόλα, εξαιρετικά πλούσια σε γεύση, με υλικά αγαπημένα, ιδανική για πρωινό, σνακ ή βραδινό!
Μερίδες: περίπου 1 κιλό

Υλικά

  • 400 γραμμ. νιφάδες βρώμης
  • 100 γραμμ. αμύγδαλα φιλέ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμ. λάδι καρύδας
  • 125 γραμμ. μέλι
  • 2 βανιλίνες
  • 60 γραμμ. φλούδες καρύδας
  • 120 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 120 γραμμ. λευκή κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 100 γραμμ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμ. cranberries αποξηραμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  2. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα φιλέ και την κανέλα και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι.
  3. Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αδειάζουμε σε μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το μέλι και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι.
  4. Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά ούτως ώστε να βραχούν όλες οι νιφάδες βρώμης.
  5. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 15′. Κατόπιν το βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε την καρύδα, ανακατεύουμε και το βάζουμε ξανά στο φούρνο για 10′ ακόμα.
  6. Αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, τα βερίκοκα και τα cranberries.
  7. Τη σερβίρουμε με γιαούρτι ή γάλα, αλλά μπορούμε να την καταναλώσουμε και ως έχει.
Σημειώσεις
Η αρχική ιδέα εδώ.

 

image_pdfimage_print

Related Posts

2 Comments

  1. Ολες οι συνταγες σας ειναι τελειες .Ευτυχως ,που υπαρχετε και παντα,οταν θελω καποιο γλυκο,τη δενειζομαι απο το σαιτ σας τη συνταγη !!!! Μπράβο και συγχαρητήρια !! Τις καλύτερες ευχές μου !!!

    • sokolata

      Κατερίνα, γλυκιά μου πολύ σε ευχαριστώ ! Να είσαι καλά και να δημιουργείς πάντα με κέφι και χαρά γιατί πάνω απ΄όλα η ζαχαροπλαστική είναι δημιουργία ! <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *