Παρφέ Γιαουρτιού Μπανόφι, από την Εύη Σκούρα και το Healthy Cook , guest post του Stavroula’s Healthy Cooking!
Σήμερα θα ήθελα να καλωσορίσω την Εύη στο πρώτο guest post του Stavroula’s Healthy Cooking! Η Εύη είναι το πρόσωπο πίσω από το The Healthy Cook. Όταν μπορέσετε, επισκεφτείτε οπωσδήποτε το blog της. Να φροντίσετε να έχετε όμως αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας γιατί έχει τόσες πολλές και ωραίες συνταγές που θα μείνετε εκεί για αρκετή ώρα! Η Εύη αποδεικνύει στο blog της ότι η υγιεινή διατροφή έχει και άλλη πλευρά… τη νόστιμη πλευρά! Δίνω λοιπόν τη σκυτάλη στην Εύη….
Ανάρτηση γραμμένη από την Εύη του The Healthy Cook
Το στραγγιστό γιαούρτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου υλικά. Είναι τόσες πολλές οι συνταγές που μπορείς να δημιουργήσεις με αυτό, που παρόλο που το χρησιμοποιώ συχνά, πολλές φορές εκπλήσσομαι με τις δυνατότητές του. Το παρφέ γιαουρτιού μπανόφι τρώγεται και σαν πρωινό αλλά και σαν ένα ελαφρύ επιδόρπιο.
Στην ουσία πρόκειται για μια συνταγή εμπνευσμένη από το αγαπημένο γλυκό πολλών, το μπανοφι, αλλά στην υγιεινή εκδοχή του. Η μπισκοτένια ζύμη αντικαθίσταται από μια πολύ γρήγορη και εύκολη τραγανή γκρανόλα και η καραμέλα με μια πολύ πιο υγιεινή καραμέλα από χουρμάδες και όχι από ζάχαρη.
Η συνταγή που σας δίνω είναι για 4 μερίδες. Την γκρανόλα και την καραμέλα μπορείτε να τις φτιάξετε και σε μεγαλύτερη ποσότητα και να τις χρησιμοποιήσετε και σε άλλες συνταγές ή συνδυασμούς.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Καλή σας απόλαυση!
Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.
- 2 μπανάνες, κομμένες σε ψιλές ροδέλες
- 2 φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
- 1-2 κουταλιές τριμμένη σοκολάτα (για την διακόσμηση)
- ½ φλυτζάνι (75 γρ.) απύρηνους, χοντροκομμένους χουρμάδες
- ½ φλυτζάνι (125 ml) φρέσκο γάλα, 1.5% λιπαρά
- λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 1 τσιμπιά ανθό αλατιού
- ⅓ φλυτζανιού (50 γρ.) χοντροκομμένα αμύγδαλα (ή άλλους ξηρούς καρπούς επιλογής σας)
- 1 κουταλιά κινόα (προαιρετικά, κάνει την γκρανόλα πιο τραγανή)
- ¾ φλυτζανιού (60 γρ.) νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 τσιμπιά ανθό αλατιού (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά μέλι
- Προσθέστε στο μούλτι όλα τα υλικά και πολτοποιήστε τα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει, να σκουρύνει το χρώμα του και να μειωθεί ο όγκος του στο μισό.
- Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, καβουρδίστε τα αμύγδαλα, την βρώμη και την κινόα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν. Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Τέλος προσθέστε το μέλι και σβήστε την φωτιά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν τα υλικά με το μέλι.
- Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.
- Βάλτε στο κάθε ποτήρι κατά σειρά περίπου 2 κουταλάκια από την γκρανόλα, λίγες ροδέλες μπανάνας, περίπου 1 κουταλάκι καραμέλα από χουρμάδες και 1 γεμάτη κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Επαναλάβετε.
- Στο τέλος πασπαλίστε το γιαούρτι με λίγη γκρανόλα, λίγη τριμμένη σοκολάτα και 1-2 ροδέλες μπανάνας και σερβίρετε.
-Μπορείτε να ετοιμάσετε το παρφέ γιαουρτιού μπανόφι από το προηγούμενο βράδυ, σε ένα βάζο με καπάκι και να το φυλάξετε στο ψυγείο. Την επομένη μπορείτε να το μεταφέρετε άνετα στο γραφείο σας. Μόνο που η γκρανόλα δεν θα είναι τόσο πολύ τραγανή όσο θα είναι αν το καταναλώσετε αμέσως.
-Για να μην σας μαυρίζουν οι μπανάνες αλείψτε τες με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.
Αφήστε μια απάντηση