Creta Carob

Δεν θυμάμαι από πού αγόρασα αυτές τις όμορφες θηκούλες, ίσως από το ΙΚΕΑ, όμως όποτε μου περισσεύουν λίγα φρούτα από την άνοιξη και μετά, πολλές φορές τα πολτοποιώ, γλυκαίνω τον πολτό τους με λίγη ζάχαρη ή φρουκτόζη ή στέβια, προσθέτω και λίγο λικέρ για έξτρα άρωμα, αλλά και για να μην σκληραίνουν πολύ  λόγω του αλκοόλ που εμποδίζει κάτι τέτοιο, και μοιράζω το μείγμα στις θήκες. Τα βάζω κατάψυξη μετά μέχρι την επόμενη κι έχω μια πρώτης τάξεως γρανίτα σε μικρές μερίδες . Έχουν μεγάλη πλάκα και είναι έξτρα δροσερά αυτά τα ξυλάκια. 

Υλικά για 6 ξυλάκια

  • 250γρ. φράουλες καθαρισμένες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη ή φρουκτόζη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή μαστίχα ή καρύδα

  Εκτέλεση

  1. Πολτοποιείτε στο μούλτι τις φράουλες με τη ζάχαρη, το νερό και το λικέρ και δοκιμάζετε λίγο. Αν προτιμάτε τη γρανίτα σας πιο γλυκιά προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη και χτυπάτε λίγο ακόμα να ανακατευτεί καλά.
  2. Μοιράζετε το μείγμα σε φορμίτσες για παγωτό ξυλάκι και αφού κρυώσει εντελώς τις βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς ώστε να μπορέσετε να τις σερβίρετε σαν γρανίτα ξυλάκι.
  3. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βουτάτε τις θήκες σε καυτό νερό για να χαλαρώσει η παγωμένη επιφάνεια της γρανίτας και να μπορέσετε να αφαιρέσετε με ευκολία τις θήκες.

granitafraoulaedited

 Σημείωση:

  • Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κι άλλες γρανίτες ξυλάκι με άλλα φρούτα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι, καρπούζι κλπ. Θα πολτοποιείτε κάθε φορά τα φρούτα μαζί με λίγη ζάχαρη, λίγο λικέρ και λίγο νερό, ανάλογα την περιεκτικότητά τους σε νερό. Για παράδειγμα το καρπούζι δεν χρειάζεται καθόλου, οι φράουλες θέλουν ελάχιστο, το ροδάκινο λίγο, το βερίκοκο περισσότερο.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε δίχρωμες γρανίτες. Θα φτιάξετε την πρώτη, θα μισογεμίσετε τις θήκες με τον πρώτο φρουτοπολτό και θα τις βάλετε κατάψυξη για 2-3 ώρες. Μετά θα συμπληρώσετε το δεύτερο φρουτοπολτό, θα σκεπάσετε τις θήκες και θα τις βάλετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.

 

http://www.sweetly.gr/2013/04/granitafraoulaxilaki/#more-852

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *