VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
myral.gr
IONSWEETS.GR

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κονιάκ

Για την κρέμα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 700 γρ. γάλα
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. ζελέ κεράσι σε σκόνη
  • 400 γρ. βραστό νερό
  • 400 γρ. κρύο νερό
  • 26 φρυγανιές

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για την κρέμα

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει.

Για τη σύνθεση

  • Στρώνουμε σε ένα πυρέξ 25×35 εκ. τις φρυγανιές φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά.
  • Με μία κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στις φρυγανιές.
  • Βάζουμε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.
  • Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό.
  • Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

 

https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/mamadistiko-glyko-me-zele?ref_tim=1526200998&ref_a=28366620&ref_b=747097&utm_source=inbox&utm_medium=email&utm_campaign=2018-05-11&utm_term=747097_28366620

 

Mom’s strawberry jello dessert

Ingredients

For syrup

  • 300 g water
  • 250 g granulated sugar
  • 30 g cognac

For cream

  • 300 g heavy cream
  • 140 g granulated sugar
  • 700 g milk
  • 80 g corn starch
  • 1 egg yolk
  • 1 tablespoon vanilla extract
  • 50 g butter

To assemble

  • 200 g strawberry jello
  • 400 g boiling water
  • 400 g cold water
  • 26 rusks

Method

For the syrup

  • In a saucepan add the water, sugar and cognac.
  • Place it over medium heat for 2 minutes until the sugar melts.
  • Transfer to a bowl and set aside.

For the cream

  • In a pot, add 500 g milk, the heavy cream and 100 g sugar.
  • Place over medium heat, bring to a boil and remove.
  • In a bowl, add 200 g milk, corn starch, 40 g sugar, the vanilla extract and the egg yolk. Whisk until the sugar melts completely.
  • Place a layer of rusks in a 25×35 cm ovenproof pan, making sure there are no empty spaces.
  • As soon as the milk boils, remove from heat and slowly pour it into the bowl with the egg yolk while whisking continuously.
  • Transfer the new mixture to the pot and place over medium heat. Cook for 3-4 minutes until the cream thickens while whisking continuously.
  • Remove from heat and add the butter. Whisk until it melts and is incorporated.

To assemble

  • Pour all of the syrup over the rusks with a ladle.
  • Spread the cream over the surface of the rusks with a spatula.
  • Cover with plastic wrap making sure the wrap touches the surface of the cream directly so that a film does not form.
  • Refrigerate for 2-3 hours so the cream can chill.
  • In a bowl, add the jello powder and the boiling water.
  • Mix until the powder dissolves and add the cold water.
  • Remove the ovenproof dish from the refrigerator, remove the plastic wrap and add the liquid jello mixture over the cream with a ladle.
  • Refrigerate for 2 hours until the jello thickens and sets.
  • When ready, remove from refrigerator and serve.

https://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/mamadistiko-glyko-me-zele?ref_a=28366620&ref_b=747097&ref_tim=1526200998&utm_campaign=2018-05-11&utm_medium=email&utm_source=inbox&utm_term=747097_28366620

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *