Καραμελέ με φρέσκο τυρί-κρέμα και ζαχαρούχο γάλα, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 300 γρ. γάλα εβαπορέ
- 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- Για την καραμέλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε την καραμέλα βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει και να γίνει σκουρόχρωμο. Αδειάζετε την καραμέλα σε φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Την αφήνετε να κρυώσει.
- Ετοιμάζετε την κρέμα αναμειγνύοντας τη ζάχαρη με το φρέσκο τυρί κρέμα και τα αυγά. Προσθέτετε τα δύο είδη γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα αδειάζοντάς το πάνω από την καραμέλα.
- Μισογεμίζετε ένα ταψί με νερό, τοποθετείτε μέσα τη φόρμα με την κρέμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1½ ώρα τουλάχιστον μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφού ψηθεί την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά αφήνοντάς (4-5 ώρες). Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κρέμα Καταλάνα (Crema Catalana), από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Κρέμα με καραμέλα πορτοκαλιού από το icookgreek.com!
Κρέμα καραμελέ με σοκολάτα, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Κρέμα καραμελέ στη χύτρα ταχύτητας από την Luise και τo Radicio !
Κρέμα καραμελέ με κουβερτούρα κλασική patisserie ION, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Vegan κρέμα καραμελέ, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση