Σεμιφρέντο ψυγείου με φιστικοβούτυρο, από τον Άκη Πετρετζίκη και την NESTLÉ DESSERT!







Χρόνος προετοιμασίας
20′
Χρόνος ψησίματος
5′
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη
Μερίδες
Για 10 άτομα

Για τη βάση
- 140 γρ σοκολατένια μπισκότα
- 90 γρ βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
- 230 γρ φιστικοβούτυρο
- 240 γρ τυρί κρέμα
- 110 γρ άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 220 γρ κρέμα γάλακτος
Για τη γκανάζ
- 100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. φιστικοβούτυρο για γαρνίρισμα
- Σπασμένα φιστίκια και έξτρα σοκολάτα λιωμένη για το γαρνίρισμα

- Για τη βάση: Περνάμε τα μπισκότα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντάς το κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10Χ30 τη βάση της οποίας έχουμε καλύψει με διπλή μεμβράνη. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το φιστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με το υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε στη φόρμα καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη.
- Για την γκαναζ: Μετά από 3 ώρες ετοιμάζουμε την γκανάζ βάζοντας την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και φέρνοντας τη σε βρασμό. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ που έχουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη μέσα.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας.
- Πασπαλίζουμε με φιστίκια και λιωμένο φιστικοβούτυρο και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε.
https://www.glikessintages.gr/syntagi/semifredo-psigeiou-me-fistikoboutyro






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μωσαϊκό σεμιφρέντο, από το sintayes.gr!
Oreo chocolate semifreddo από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
Παγωτό semifreddo, από τον Άκη, και το akispetretzikis.com!
Σεμιφρέντο βανίλια με κομματάκια σοκολάτας και κουλουράκια, από τον Ανδρέα Λαγό και το Olivemagazine...
Caramel semifreddo από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές Πάνος" !
Σοκολατένιος κορμός “Nουγκά” semifreddo, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση