e-fresh-matrioshka
Χρόνος προετοιμασίας
20′

Χρόνος ψησίματος
5′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 10 άτομα

Για τη βάση

  • 140 γρ σοκολατένια μπισκότα
  • 90 γρ βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 230 γρ φιστικοβούτυρο
  • 240 γρ τυρί κρέμα
  • 110 γρ άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ κρέμα γάλακτος

Για τη γκανάζ

  • 100 γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο για γαρνίρισμα
  • Σπασμένα φιστίκια και έξτρα σοκολάτα λιωμένη για το γαρνίρισμα
  1. Για τη βάση: Περνάμε τα μπισκότα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντάς το κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10Χ30 τη βάση της οποίας έχουμε καλύψει με διπλή μεμβράνη. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
  3. Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το φιστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με το υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε στη φόρμα καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη.
  5. Για την γκαναζ: Μετά από 3 ώρες ετοιμάζουμε την γκανάζ βάζοντας την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και φέρνοντας τη σε βρασμό. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ που έχουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη μέσα.
  6. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας.
  7. Πασπαλίζουμε με φιστίκια και λιωμένο φιστικοβούτυρο και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και σερβίρουμε.

https://www.glikessintages.gr/syntagi/semifredo-psigeiou-me-fistikoboutyro

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.