Σπιτικό παγωτό φράουλα με 3 ΥΛΙΚΑ της στιγμής, από το sintayes.gr!
Ένα πανεύκολο σπιτικό παγωτό φράουλα με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 15 λ για τη κατάψυξη. Μια συνταγή(αρχική ιδέα εδώ) που μετατρέπει πολύ εύκολα και γρήγορα, ένα από τα καλύτερα και γευστικότερα φρούτα, τις φράουλες, σε ένα πεντανόστιμο παγωτό φράουλα για να το απολαύσετε μια γλυκιά ανοιξιάτικη ή μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού.
Μερίδες: 3-4
Χρόνος: 15 λ + 4 ώρες αναμονή ψύξης
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- ½ φλ. τσαγιού (100 ml) κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης 35-36% λιπαρά
- 1 ½ φλ. τσαγιού μέτριες φρέσκες ώριμες φράουλες
- 3 κ.σ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις φράουλες, τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνετε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Τις βάζετε σε μπολ και τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
- Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη (και το εκχύλισμα βανίλιας, αν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί.
- Προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
https://www.sintayes.gr/syntages/spitiko-pagoto-fraoula-3-ilika-tis-stigmis/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Υπέροχο γλύκισμα πραλίνας με 3 υλικά, από το sintayes.gr!
Παγωτό σοκολάτα με μέλι χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς παγωτομηχανή, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Εύκολο παγωτό με Nucrema, από το ionsweets.gr!
Πανακότα φράουλα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Γλυκιά φραουλοσαλάτα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Παγωτό cheesecake, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση