Με χαμηλούς υδατάνθρακες και Χωρίς Γλουτένη: Τρίχρωμη τούρτα παγωτό, από την Sukrin και τη LifeTree!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δροσερή τούρτα που συνδυάζει υπέροχα ένα κέικ, δύο γεύσεις παγωτό και συμπληρώνεται με υπέροχη αφράτη μαρέγκα.

Τα υλικά της Sukrin που θα χρησιμοποιήσετε θα σας προσφέρουν ένα γλυκό, απίθανο σε γεύση και με χαμηλούς υδατάνθρακες!

Συστατικά συνταγής

Για την βάση κέικ (σε φόρμα 24cm)
• 40gr βούτυρο
• 40gr Sukrin Gold
• 1 κρόκο αυγού
• 60gr αλεύρι καρύδας Sukrin
• ½ κγ σόδα μαγειρικής

Για το παγωτό σοκολάτα
• 150gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
• 300ml κρέμα γάλακτος
• 4 κ.σ Tagatesse ή Sukrin Gold 
• 4 κρόκους αυγού

Για το παγωτό μούρων
• 300ml κρέμα γάλακτος
• 100gr Tagatesse ή Sukrin Gold
• 4 κρόκους αυγού
• 200gr φρέσκα μούρα

Για την μαρέγκα
• 2 ασπράδια αυγού
• 50gr Tagatesse

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Για το κέικ
• Χτυπήστε το βούτυρο και το γλυκαντικό στην κουζινομηχανή
• Προσθέστε τον κρόκο και συνεχίστε το ανακάτεμα
• Προσθέστε την καρύδα και την σόδα
• Ψήνετε στους 175οC για 12-14 λεπτά
• Αφήστε το να κρυώσει

Για το παγωτό σοκολάτα
• Τρίψτε την σοκολάτα και βάλτε την σε ένα μπολ
• Βράζετε την κρέμα μαζί με το γλυκαντικό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί
• Ρίξτε το μείγμα πάνω από την σοκολάτα και το αφήνετε μερικά λεπτά
• Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα και προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών
• Ρίξτε το μείγμα στο κέικ και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε τις υπόλοιπες στρώσεις

Για το παγωτό μούρων
• Ανακατεύετε τους κρόκους με το γλυκαντικό μέχρι να διαλυθεί
• Προσθέτετε σταδιακά την κρέμα γάλακτος
• Πολτοποιείτε τα μούρα πιέζοντας τα μέσα σε ένα κόσκινο ώστε να βγουν τα κουκούτσια τους
• Ανακατεύετε τα μούρα με την κρέμα
• Ρίχνετε στο κέικ πάνω από το παγωτό σοκολάτα και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη
• Το αφήνετε τουλάχιστον για 2 ώρες

Για την μαρέγκα
• 20 λεπτά πριν φάτε το παγωτό, το βγάζετε από την κατάψυξη
• Ανακατεύετε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα
• Προσθέτετε σιγά σιγά το γλυκαντικό συνεχίζοντας το ανακάτεμα
• Απλώνετε το μείγμα στην βάση
• Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε

..Καλή σας απόλαυση!

 Συνταγή Χαμηλών υδατανθράκων

https://www.lifetree.gr/blog/recipes/trichromi-toyrta-pagoto/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *