Απίθανο Paleo τιραμισού, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το dairy-free!







Τιραμισού χωρίς γλουτένη με αλεύρι καρύδας, κρέμα καρύδας, λάδι καρύδας και καφέ.
Original συνταγή από: Sharon
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά
Βάση
- 6 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
- 3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
Γέμιση
- 2 3/4 κούπες ωμά κάσιους
- 1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου
- 400 ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
- 1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/3 κούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
Σιρόπι καφέ
- 1/2 κούπα δυνατό καφέ ή espresso
- 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
- 1 κουτ. σούπας ποτό 40 βαθμών (γκράπα, ρακή)
Επικάλυψη
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
Οδηγίες παρασκευής
- Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ και κάνουμε λωρίδες ζύμης μήκους 7,5 cm, πάχους 2,5 cm.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
- Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Γέμιση
- Μουλιάζουμε τα κάσιους για 4-6 ώρες στο νερό, τα σουρώνουμε και στεγνώνουμε με μια χαρτοπετσέτα.
- Ανακατεύουμε τα κάσιους στο multi για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
- Ξεχωρίζουμε 1/2 κούπα από το στέρεο μέρος του γάλακτος καρύδας.
- Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τον χυμό λεμονιού στο μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε.
Σιρόπι
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι καφέ.
- Παίρνουμε ένα μπισκότο ζύμης και το μουλιάζουμε μέσα στο σιρόπι για περίπου 5 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να μαλακώσει κατά 50%.
- Βάζουμε μια σειρά από μουλιασμένα μπισκότα ζύμης στο κάτω μέρος μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 15 cm.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης πάνω από τα μπισκότα ζύμης.
- Επαναλάμβάνουμε τα προηγούμενα δύο βήματα για να ολοκληρώσουμε το τιραμισού.
- Βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
- Ανακατεύουμε το κακάο με τον καφέ και πασπαλίζουμε το γλυκό.
- Διατηρείται στο ψυγείο και μπορεί να μείνει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.
http://www.dairy-free.eu/paleo-tiramisu/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Vegan κέικ σοκολάτας με γλάσο μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets...
Kέικ κάστανο ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ-No Bake Gluten Free Chestnut Cake, by Akis and akispetretz...
Ινδοκάρυδο σιροπιαστό χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Εύκολο υγρό κέικ σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ, από τον Giorgio και το gourmed.gr!
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ: Crepes, pancakes και φυσικά waffles..με φυτική πραλίνα SISINNI για κάθε ώρα και στιγ...
Μάνγκο Τιραμισού με Σάλτσα Σμέουρου απο το Spice House!!
Αφήστε μια απάντηση