Απίθανο Paleo τιραμισού, ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, από το dairy-free!







Τιραμισού χωρίς γλουτένη με αλεύρι καρύδας, κρέμα καρύδας, λάδι καρύδας και καφέ.
Original συνταγή από: Sharon
Υλικά
Βάση
- 6 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας
- 3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
Γέμιση
- 2 3/4 κούπες ωμά κάσιους
- 1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου
- 400 ml γάλα καρύδας (1 κονσέρβα)
- 1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/3 κούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
Σιρόπι καφέ
- 1/2 κούπα δυνατό καφέ ή espresso
- 2 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι
- 1 κουτ. σούπας ποτό 40 βαθμών (γκράπα, ρακή)
Επικάλυψη
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη εσπρέσο
Οδηγίες παρασκευής
- Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο όλη την νύχτα.
Βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ και κάνουμε λωρίδες ζύμης μήκους 7,5 cm, πάχους 2,5 cm.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
- Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει εντελώς, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Γέμιση
- Μουλιάζουμε τα κάσιους για 4-6 ώρες στο νερό, τα σουρώνουμε και στεγνώνουμε με μια χαρτοπετσέτα.
- Ανακατεύουμε τα κάσιους στο multi για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.
- Ξεχωρίζουμε 1/2 κούπα από το στέρεο μέρος του γάλακτος καρύδας.
- Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τον χυμό λεμονιού στο μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε.
Σιρόπι
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι καφέ.
- Παίρνουμε ένα μπισκότο ζύμης και το μουλιάζουμε μέσα στο σιρόπι για περίπου 5 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να μαλακώσει κατά 50%.
- Βάζουμε μια σειρά από μουλιασμένα μπισκότα ζύμης στο κάτω μέρος μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 15 cm.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης πάνω από τα μπισκότα ζύμης.
- Επαναλάμβάνουμε τα προηγούμενα δύο βήματα για να ολοκληρώσουμε το τιραμισού.
- Βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
- Ανακατεύουμε το κακάο με τον καφέ και πασπαλίζουμε το γλυκό.
- Διατηρείται στο ψυγείο και μπορεί να μείνει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.
http://www.dairy-free.eu/paleo-tiramisu/






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα τιραμισού ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Τιραμισού με γιαούρτι (ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ), από τον Γιώργο Τσούλη!
Brownies σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!
Ρυζόγαλο της μαμάς (χωρίς γλουτένη), από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Παιδικές γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη και γλουτένη (video), από τον Πέτρο Συρίγο!
Τηγανίτες από βιολογικό αλεύρι καρύδας, από την Sukrin και τη LifeTree!
Αφήστε μια απάντηση