Τούρτα Τιραμισού-Σοκολάτα,Κλόουν από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ ..http://koykoycook.gr/?p=5430
η αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού δυνατό καφέ (εσπρέσο η γαλλικό η νεσκαφέ)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο η μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλο
Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
900 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
150 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο
Αφήστε το τυρί εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.
Χτυπήστε το τυρί στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μαζί με την άχνη.
Προσθέστε το κακάο..
Ρίξτε σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μην παραχτυπήσετε το μείγμα.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Κόψτε το παντεσπάνι στα 3.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ποτίστε την πρώτη βάση με το μείγμα του καφέ.
Στρώστε το πρώτο στρώμα της κρέμας.
Συνεχίστε με την δεύτερη βάση και μετά με την τρίτη.
Ποτίστε και την τρίτη βάση.
Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα.
Αλείψτε όλη την τούρτα με βουτυρόκρεμα
(χτυπήστε 1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο +1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη+ μια βανίλια).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Θα χρειαστείτε άσπρη ζαχαρόπαστα ,ζαχαρόπαστα σε χρώματα,αυγόγλασσο,
κόκκινο χρώμα και πολύ φαντασία.
Δείτε την διακόσμηση βήμα βήμα στις φωτογραφίες στο : http://koykoycook.gr/?p=20542
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Αφήστε μια απάντηση