Σοκολατένιο τιραμισού χωρίς αυγά (video), από την αγαπημένη Μamatsita!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ανάλαφρο, σοκολατένιο και δίχως αυγά. Αυτό το τιραμισού ετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε στο ΣουΚου Family του ΣΚΑΪ στις 29/5/2021.

Και τώρα που καλοκαίριασε νομίζω πως αυτό το ελαφρύ και δροσερό τιραμισού,  θα ετοιμαστεί αρκετές φορές.

Δεν περιέχει αυγά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγη ώρα και με ελάχιστα υλικά που κατά πάσα πιθανότητα έχεις, αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό, στο ντουλάπι ή το ψυγείο σου.

 

 

Υλικά

275 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
165 γρ. μασκαρπόνε σε θερμ. δωματίου
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
18 μπισκότα σαβαγιάρ
1 κούπα καφέ φίλτρου σε θερμ. δωματίου
3 κ. σ. λικέρ καφέ (προαιρετικό)

για το πασπάλισμα
κακάο ή τριμμένη σοκολάτα
ψιλοκομμένα φουντούκια

 

 

Δες το video : https://youtu.be/VsI9cSgEjyQ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Διάβασε πως γίνεται το σοκολατένιο τιραμισού χωρίς αυγά

  1. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
    Προσέχω έτσι ώστε η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη στο ψυγείο και καταλαβαίνω πως είναι έτοιμη όταν αρχίζουν να δημιουργούνται απαλές , αφράτες κορφούλες.
    ΠΡΟΣΟΧΗ : Αν δεν χρησιμοποιήσεις φυτική, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ζωική με 35% λιπαρά.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω το μασκαρπόνε και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύω με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα.
  3. Ενσωματώνω το μείγμα στην σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με την σπάτουλα σιλικόνης.
  4. Σε ένα φαρδύ μπολ ή βαθύ πιάτο, ρίχνω τον καφέ και το λικέρ και βυθίζω εκεί για 2 δευτερόλεπτα το κάθε σαβαγιάρ ξεχωριστά. Στρώνω αμέσως τα πρώτα σαβαγιάρ στην φόρμα που χρησιμοποιώ,  στην οποία έχω τοποθετήσει διάφανη μεμβράνη (βάση και πλαϊνά).
  5. Απλώνω πάνω στα σαβαγιάρ μέρος της κρέμας και συνεχίζω την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν σαβαγιάρ και κρέμα. Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  6. Λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζω με κακάο ή με τριμμένη σοκολάτα και με ψιλοκομμένα φουντούκια.

 


 

 

 

Πως αλλιώς να σερβίρω το τιραμισού;

1) Στα όμορφα ποτηράκια μας, μπορούμε να σερβίρουμε το τιραμισού, προσφέροντας έτσι ατομικά τιραμισού.
2) Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σαβαγιάρ, η κρέμα από μόνη της μπορεί επίσης να σερβιριστεί σε ποτηράκια και να έχουμε έτσι μια υπέροχη μους τiραμισού.

 

Με αγάπη
Mamatsita

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *