Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Συστατικά
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. γλυκό κουταλιού κεράσι
  • 80 γρ. νερό
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 ασπράδι
  • 50 γρ. τσιπς σοκολάτας γάλακτος
  • άχνη ζάχαρη προαιρετικά
  • έξτρα κεράσι για σερβίρισμα

 

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης

 

8
Μερίδα/ες

 

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ετοιμάζουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 22 εκ στρώνοντας το με λαδόκολλα την οποία την έχουμε αλείψει με λίγο σπορέλαιο και την έχουμε πασπαλίσει με λίγο κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό μας.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπεικιν και το αλάτι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κεράσι με το νερό και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Χτυπάμε ελαφρά το αυγό με το ασπράδι και το προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών.
  • Τέλος, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε τα δύο μείγματα προσθέτοντας και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά προσέχουμε να μην τα ανακατέψουμε για πολύ ώρα.
  • Ίσα ίσα θέλει ανακάτεμα για να μην σφίξει πολύ το γλυκό μας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας.
  • ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που την βουτάμε στο γλυκό μας.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό πάνω σε μια σχάρα.
  • Αφαιρούμε από το ταψί και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με έξτρα κεράσι γλυκό και άχνη ζάχαρη.
Chocolate and Cherry Brownies
Ingredients
  • 80 g all-purpose flour
  • 200 g granulated sugar
  • 70 g cocoa powder
  • 1 teaspoon baking powder
  • ½ teaspoon salt
  • 100 g cherry spoon sweet
  • 80 g water
  • 80 g butter
  • 1 large egg
  • 1 egg white
  • 50 g milk chocolate chips
  • caster sugar, optional
  • extra cherry sweet, for serving

Clock

1 hour
Preparation Time

Shares

8
Portion(s)

Difficulty

1
Difficulty
Method

                                                                                                                      Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

 

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Line a 22 cm baking pan with parchment paper. Brush with some vegetable oil and dust with some cocoa powder. This will prevent the brownies from sticking.
  • In a bowl, combine the flour, sugar, cocoa powder, baking powder and salt.
  • Heat the cherry sweet, water and butter in a small saucepan very low heat, just until the butter melts.
  • Lightly beat the egg with the egg white and add it to the cherry sweet mixture.
  • Use a spatula to combine the two mixtures together but do not mix too long. Add the chocolate chips and mix just enough to combine.
  • If you mix longer the brownies will not come out soft and light.
  • Transfer mixture to baking pan.
  • Bake for 25 minutes. It is ready when you poke with a toothpick and it comes out dry and clean.
  • Remove from oven and allow to cool on a wire rack.
  • Remove brownies from pan and cut into pieces.
  • Serve with extra cherry sweet and sprinkle with caster sugar.

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/keik-mpiskota/brownies-me-sokolata-kai-kerasi

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *