VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
IONSWEETS.GR

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

300 γρ καστανή η μαύρη ζάχαρη

100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

240 ml ηλιέλαιο η άλλο σπορέλαιο

4 μεγάλα αυγά

133 γρ πολτό μήλου άγλυκο από βαζάκι η πολτοποιημένο ανανά

1 βανίλια

312 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

260 γρ τριμμένα καρότα (περίπου 4 μεγάλα καρότα)

130 γρ  καρύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι ( και μερικά ολόκληρα  για την διακόσμηση αν κάνετε το κέικ τούρτα ).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160-170 βαθμούς Κελσίου.

Αν θέλετε να κάνετε απλό κέικ βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι 28-30 εκ και αλευρώστε .

Αν θέλετε να κάνετε τούρτα καρότου βουτυρώστε 2 ταψάκια 22 εκ .

Σε ένα μεγάλο μπώλ βάλτε τις 2 ζάχαρες ,το σπορέλαιο,τα αυγά και τον πολτό μήλου η τον πολτοποιημένο ανανά και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να διαλυθούν οι ζάχαρες και να μην έχουν σβολάκια.

Σε ένα μπώλ βάλτε το αλεύρι, το μπαίκιν, την σόδα, την βανίλια,την κανέλα,

το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

Βάλτε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατέψτε πάλι.

Βάλτε την ζύμη στο ταψί η στα ταψάκια σας.

Ψήστε για 30-35 λεπτά η μέχρι να βυθίσετε μέσα ένα σουβλάκι και να βγαίνει καθαρό.

Ξεφορμάρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει καλά..

Φτιάξτε το φρόστινγκ τυριού ..

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ ΤΥΡΙΟΥ

450 γρ κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου

115 γρ βούτυρο ( όχι μαργαρίνη /όχι σόφτ) σε θερμοκρασία δωματίου

480 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

1 βανίλια.

μια πρέζα αλάτι

Σε ένα μπώλ μαλακώστε το τυρί κρέμα με μια σπάτουλα σιλικόνης..

Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο και ανακατέψτε το μείγμα με μίξερ χειρός.

Ρίξετε μέσα την βανίλια..

Αρχίστε να ρίχνετε σταδιακά την άχνη .Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα,μόνο μέχρι να

ομογενοποιηθεί.

Αν σας βγει πολυ πηχτό αραιώστε το με 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.

Αν το θεωρείτε πολυ αραιό προσθέστε και άλλη άχνη.

Βάλτε στο ψυγείο.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Αν φτιάξατε ένα  απλό κέικ,μόλις κρυώσει καλά αλείψτε το με μια παχιά στρώση γλάσου.

Αν θέλετε να φτιάξετε τούρτα καρότου βάλτε την μια βάση σε μια πιατέλα στρώστε μέσα μια δόση κρέμας ,βάλτε από πάνω την άλλη βάση και καλύψτε την τούρτα με το υπόλοιπο φρόστινγκ.

Στολίστε με μαρμελάδα καρότου και ολόκληρα καρύδια.

Συνταγή για μαρμελάδα καρότου συνταγή εδώ : https://koykoycook.gr/?p=26613

Εγώ έβαλα το μείγμα σε 3 ταψάκια των 17 εκ ..

Έκοψα τα δύο κέικ στα δύο και έκανα μια τούρτα καρότου με 4 βάσεις και κράτησα το άλλο για να το φάμε σκέτο …

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=26353
 
 
 
         
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *