Σοκολατένιο καρότο κέικ από την Αργυρώ !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

200 γρ. (1 φλ.) ψιλοτριμμένο καρότο

50 γρ. (1/2φλ) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

260 γρ. (2φλ) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

1 κ.γ. σόδα

2 πρέζες αλάτι

150 γρ. βούτυρο

300 γρ. (1+1/2φλ) Ακατέργαστη Ζάχαρη FYTRO

3 μεγάλα αυγά

2 βανίλιες

240 γρ. (1 φλ.) γάλα

 

 

Για το γλάσο

120 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη

60 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

1 κ.γ. μέλι

 

 

Εκτέλεση
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170º C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα στην μέση.
1) Κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
2) Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να κρεμώσουν.
3) Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες.
4) Προσθέτουμε εναλλάξ τα κοσκινισμένα υλικά και το γάλα. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
5) Αδειάζουμε στην φόρμα και ψήνουμε για 45-50′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

 

Γλάσο
Λιώνουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι. Αποσύρουμε μόλις λιώσει. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με κουτάλι περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας.

 
Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A3%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *