Φθινοπωρινό κέικ καρότου, από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν και το neanikon.gr!
Σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα φθινοπωρινό κέικ καρότου.
Θα συνδυάσουμε ένα γλυκό και ζουμερό κέικ με μία υπόξινη κρέμα από κάσιους, δημιουργώντας έτσι μία ισορροπημένη αντίθεση. Επιπλέον θα δώσουμε περισσότερο χαρακτήρα και πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στο γλυκό μας προσθέτοντας πάνω από την κρέμα τριμμένο καρότο, καρύδια, ρόδι αλλά και βασιλικό με γεύση lime. Ω ναι, υπάρχει!
Θα ξεκινήσουμε από το κέικ, θα χρειαστούμε:
200 ml αραιωμένο πετιμέζι
40 ml ελαιόλαδο
120 ml ψίχα ώριμου λωτού
150 αλεύρι ολικής
2,5 κουταλάκια baking powder
1,5 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
50 γραμμάρια τριμμένο καρότο
2 κουταλιές σταφίδες
2 τσέρκια διαμέτρου 14 εκ. Από το γλυκό μας προκύπτουν περίπου 6 μερίδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι με το πετιμέζι. Προσθέτουμε τον λωτό, τον οποίο λιώνουμε μες στο μείγμα με τη βοήθεια του αυγοδάρτη. Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το baking powder και τα μπαχάρια και στη συνέχεια σιγά σιγά τα ρίχνουμε στο υγρό μας μείγμα. Τελευταία ενσωματώνουμε το καρότο και τις σταφίδες. Μοιράζουμε το χυλό στα δύο τσέρκια, στα οποία φυσικά έχουμε λαδώσει και αλευρώσει τα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Για την «τυρένια» κρέμα, θα χρειαστούμε
300 γρ κάσιους (καλά μουλιασμένα για 2-3 ώρες)
3 κουταλιές μέλι
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
Στον επεξεργαστή τροφών ή καλύτερα σε δυνατό blender πολτοποιούμε όλα τα υλικά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να προκύψει μία λεία και αφράτη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Την αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Γαρνιτούρα:
καρύδια
τριμμένο καρότο
ρόδι
βασιλικός με γεύση lime ή απλά ξύσμα από lime
Συναρμολόγηση:
Απλά πράγματα: τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι, απλώνουμε την κρέμα, εφαρμόζουμε και το δεύτερο κομμάτι και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας. Διατηρούμε στο ψυγείο και φυσικά απολαμβάνουμε.
Να μη ξεχάσω να σημειώσω πως την ιδέα για το Carrot Cake μου την έδωσε ο Βασίλης (από το GR-EATINGS, το κατάστημα που ψωνίζω συχνά) όταν που χάρισε μοβ καρότα Κρήτης και βασιλικό με γεύση lime προτρέποντάς με τα χρησιμοποιήσω σε ένα από τα επόμενα γλυκά.
Και τέλος, για άλλη μία φορά (έχω γίνει γραφικός το ξέρω) να σας ζητήσω να στηρίξετε το Νεανικόν στο διαγωνισμό του BHMA Gourmet. Αν δεν έχετε ήδη ψηφίσει, μπορείτε να πάτε στην σχετική σελίδα και λίγο κάτω από το κείμενο να πατήσετε «Like» (αφού προηγουμένως συνδεθείτε στο facebook). Thanks!
http://www.neanikon.gr/automncarrotcake/
Αφήστε μια απάντηση