Φανταστικό Κέικ καρότο ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου
50 γραμ. κυβάκια ανανά
2 κουτ. της σούπας baking powder
1/2 κουτ. της σούπας αλεύρι
2 κουτ. της σούπας κανέλα
3 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια καρότα τριμμένα (4-6 μέτρια καρότα)
1/4 του φλιτζανιού άγλυκες νιφάδες καρύδας
1/2 φλιτζάνι καρύδια
Τι θα χρειαστείτε για το γλάσο:
350 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 40cm.
Στραγγίζουμε τον ανανά και κρατάμε το χυμό του σε ένα φλιτζάνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, την κανέλα σε ένα μέτριο μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, τη βανίλια και το χυμό ανανά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή στο Mixer.
Προσθέτουμε τον ανανά, τα καρότα και την καρύδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να μην πολτοποιηθούν. Τέλος, βάζουμε τα καρύδια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα
Ψήνουμε το κέικ για περίπου 40 με 45 λεπτά. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο, αν πιέζοντας ελαφρά στην επιφάνεια αυτή επιστρέφει. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο: Χτυπάμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη και την βανίλια στο mixer μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *