Κέικ καρότου με καρύδα, αμύγδαλα και γλάσο σοκολάτας από τον Georgio Spanakis και το I-food !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά:
 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 150 γρ. ινδική καρύδα (τρίμμα)
 150 γρ. αμύγδαλα
 300 γρ. καρότα (6 τεμ.)
 150 γρ. ζάχαρη
 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 κουτ. γλυκού)
 3 αυγά

Προτεινόμενες μερίδες: 6
Συνολικές θερμίδες: 3338
Θερμίδες ανά μερίδα: 556


 Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα, τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στα καρότα. Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, τα αυγά ολόκληρα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C και στη συνέχεια για άλλα 40 λεπτά στους 180°C.

Στη συνέχεια βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρίκαι την περιχύνουμε πάνω από το κέικ, αφού το ξεφορμάρουμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μόλις παγώσει το γλάσο, σερβίρουμε το κέικ γαρνιρισμένο, αν θέλουμε, με τρίμμα καρύδας.

 

 

http://www.i-food.gr/recipe/5325/keik-karotou-me-karida-amigdala-kai-glaso-sokolatas

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *