Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε 350 γρ καρότα (τελικό βάρος).
- Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή και την λευκή ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Ενσωματώνουμε το λάδι και κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
- Ανακατεύουμε και αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τις σταφίδες, τα καρότα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν και να γίνουν καραμέλα.
- Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος.
- Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη να γίνουν σαντιγί.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα, 100 γρ από την καραμέλα που κάναμε και δουλεύουμε.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Σερβίρουμε με την σάλτσα καραμέλας.
Αφήστε μια απάντηση