Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε 350 γρ καρότα (τελικό βάρος).
  2. Χτυπάμε τα αυγά με την καστανή και την λευκή ζάχαρη να αφρατέψουν.
  3. Ενσωματώνουμε το λάδι και κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
  4. Ανακατεύουμε και αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο.
  5. Προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια, τις σταφίδες, τα καρότα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  6. Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
  7. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν και να γίνουν καραμέλα.
  8. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος.
  9. Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και λίγο αλάτι.
  10. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη να γίνουν σαντιγί.
  11. Βάζουμε το τυρί κρέμα, 100 γρ από την καραμέλα που κάναμε και δουλεύουμε.
  12. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  13. Σερβίρουμε με την σάλτσα καραμέλας.