Carrot Cake με Λευκή Σοκολάτα(Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το dimitriosmakriniotis.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κλασσικό και αγαπημένο!

Υλικά για το κέικ

  • 350 γρ. καρότα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 220 ml σπορέλαιο
  • 150 γρ. κράνμπερις

 

Υλικά για την γέμιση

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 250 γρ. ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση για το κέικ

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην μεσαία ταχύτητα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά μας .
Περνούμε 2 τσέρκια των 20 εκατοστών και κλείνουμε την βάση τους με αλουμινόχαρτο καλά.
Αδειάζουμε το κέικ μας στα 2 τσέρκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα και αμέσως μετά την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα για μισό λεπτό να μαλακώσουν ελαφρώς.
Έπειτα, αλλάζουμε το φτερό με το σύρμα και ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα που έχει κρυώσει ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ και το κλείνουμε με μεμβράνη.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ μας .

Αφού κρυώσουν τα κέικ μας, τα ξεφορμάρουμε και βάζουμε για βάση ένα ολόκληρο. Απλώνουμε πάνω του το 1/3 της γέμισης μας με την βοήθεια μιας παλέτας. Το δεύτερο κέικ μας το κόβουμε στην μέση και το τοποθετούμε πάνω στο μεγάλο κέικ απλώνοντας πάνω του 1/3 από την γέμιση. Τέλος ακουμπάμε πάνω το τελευταίο κομμάτι απλώνοντας την γέμιση που μας έχει απομείνει.

 

https://dimitriosmakriniotis.gr/recipe-items/carrot-cake-me-lefki-sokolata/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *