Νηστίσιμα τρουφάκια με καρότο και ινδοκάρυδο, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Θα μπορούσαμε να τα πούμε νηστίσιμα τρουφάκια χωρίς. Γιατί γίνονται χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς λιπαρά, χωρίς πολύ κόπο και χωρίς ψήσιμο μέσα σε λίγα λεπτά ανακατεύοντας απλά τα υλικά της συνταγής: καρότο, καρύδα, καρύδιαβρώμη, δαμάσκηνα και λίγο μέλι. Αν ακολουθείτε vegan διατροφή μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης ή σφένδαμου.

Υλικά για 16 κομμάτια:

  • 150γρ. καρότο καθαρισμένο
  • 3-4 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 80γρ. καρύδια ή αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας
  • 60γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή maple syrup
  • 30γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 60γρ. νιφάδες βρώμης

για την επικάλυψη

  • 50γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα καρότα τα κόβουμε σε ροδέλες και τα
    ρίχνουμε στο multi. Προσθέτουμε τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
    και χτυπάμε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το μέλι και τη
    βρώμη. Αρχικά ανακατεύουμε με κουτάλι και μετά ζυμώνουμε με το χέρι.
  3. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να σταθεί και στη συνέχεια
    παίρνουμε μικρές ποσότητες των 20-25 γραμμαρίων και πλάθουμε μπαλίτσες τις
    οποίες κυλάμε πάνω σε ινδοκάρυδο.
  4. Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε δροσερά. Στο ψυγείο
    διατηρούνται τουλάχιστον 4-5 ημέρες.

 

https://sweetly.gr/2023/03/nistisima-troufakia-me-karoto-kai-indokarido/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *