Ινδοκάρυδο σιροπιαστό και αφράτο (ραβανί), από τον Πέτρο Συρίγο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Επειδή θέλω να τα έχεις όλα και γεύση και ποσότητα, σου δίνω τα υλικά και για μεγάλο ταψί για να δοκιμάσει το ραβανί σου όλη η παρέα αλλά και για μικρότερο για να μείνει μόνο στην οικογένεια!

Για το Ραβανί με ινδοκάρυδο θα χρειαστείτε:

Υλικά για το σιρόπι:

  • 3 ½ ποτήρια του νερού νερό
  • 3 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 βανίλιες
  • 2 φλούδες από λεμόνι

Υλικά για το κέικ:

  • 3 ποτήρια του νερού καρύδα τριμμένη
  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια κρασιού μικρά γάλα
  • 6 κ.τ.σ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
  • 5 αυγά
  • 2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
  • καρύδα για το πασπάλισμα

Δείτε το video: https://youtu.be/pBiIUcZ-2Yk

Ινδοκάρυδo Σιροπιαστό & Αφράτο – Συνταγή

Για το σιρόπι:

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να τελειώσουμε με την υπόλοιπη συνταγή.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μέτρια τα υλικά για το σιρόπι και την βάζουμε στη φωτιά.
  3. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση μετράμε 5 λεπτά και το σβήνουμε.
  4. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ραβανί με ινδοκάρυδο | Η συνταγή για να γίνει σιροπιαστό και σαν αφρός

Για το κέικ:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, βάζοντας σταδιακά τη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια όταν αφρατέψει λίγο(μετά από 2 λεπτά χτύπημα) προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε.
  4. Έπειτα προσθέτουμε την καρύδα, ανακατεύοντας και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν.
  5. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ πολύ καλά.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με καρύδα.
  7. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
  8. Πρέπει να πάρει χρυσό χρώμα από πάνω.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια μέχρι κάτω.
  10. Ρίχνουμε το σιρόπι απευθείας προσεκτικά.
  11. Πασπαλίζουμε με καρύδα, μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια
  12. Σερβίρουμε με παγωτό σοκολάτα!!!

Σας δίνω και την συνταγή σε μικρότερη ποσότητα με γραμμάρια, για ταψί 25*35 εκατοστά!

Υλικά για το ραβανί:

  • 600 ml νερό
  • 500 gr ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας μικρό
  • 1 βανίλιες
  • 1 φλούδα λεμόνι

Για το κέικ:

  • 200 γρ καρύδα
  • 400 γρ αλεύρι
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 ml γάλα
  • 150 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1 ½ κ.τ.γ μπέικιν

Ραβανί με ινδοκάρυδο | Η συνταγή για να γίνει σιροπιαστό και σαν αφρός

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *