ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

2 πακέτα μπισκότα Μιράντα

200 γρ βούτυρο Lurpack

Βάζουμε τα  Μιράντα στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το lurpack να λιώσει.

Τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα  .

Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να απορροφήσουν  το βούτυρο .

Στρώνουμε σε στρογγυλό πυρέξ η σε μια κουμπωτή φόρμα(28 εκ διάμετρο) και πιέζουμε με την

σπάτουλα να γίνει μια ίσια βάση.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει και να κρυώσει..

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

600 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ ζάχαρη άχνη

120 γρ στραγγιστό γιαούρτι

500 ml φυτική  κρέμα γάλακτος 

2 βανίλιες 

χυμό από 3 μικρά λεμόνια 

2 φύλλα ζελατίνες των 6 γρ μουλιασμένα και μαλακωμένα σε κρύο νερό

40 ml ζωική  κρέμα γάλακτος

Χτυπήστε πρώτα το τυρί, το γιαούρτι μαζί με την άχνη και μετά ρίξτε στο μίξερ

την  κρέμα γάλακτος,τις βανίλιες και τον χυμό .

Ζεστάνετε την ζωική κρέμα γάλακτος και διαλύστε μέσα τις μαλακωμένες Ζελατίνες .

Ρίξτε το μείγμα μέσα στο μίξερ ..

Μην το παραχτυπήσετε .

Η κρέμα σας τώρα είναι αφράτη και βελούδινη…

Ρίξτε την πάνω στην βάση του μπισκότου.

Βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Διακοσμήστε με φέτες από φρέσκιες φράουλες .

 

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

https://koykoycook.gr/?p=27684

 
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *