Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα θα εντυπωσιάσει όλους τους λάτρεις της σοκολάτας! Έψαχνα καιρό για μία μοναδική συνταγή ενός γλυκού που θα μεταμόρφωνε την καθημερινότητα σε μία ξεχωριστή στιγμή.

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε μία απλή αφορμή για να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα της κάθε μέρας, όπως μια μέρα που θα γυρίσουμε νωρίτερα στο σπίτι από το γραφείο ή που θα έρθουν φίλοι μας σπίτι για απογευματινό καφέ. Σε αυτές τις μικρές αλλά ξεχωριστές στιγμές, φτιάχνω αυτό το γλυκό, πλούσιο σε γεύση και με ιδιαίτερα αρώματα.

Μυστικό συστατικό σε αυτή τη σοκολατόπιτα είναι το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου, με εκλεπτυσμένη γεύση καρύδας και αμυγδάλου που ταιριάζει απόλυτα με τη σοκολάτα και δίνει μια διαφορετική νότα!



Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Μερίδες: 10-12Υλικά Συνταγής
Υλικά για το κέικ
120 γρ Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
85 γρ κακάο
240 γρ αλεύρι
350 γρ ζάχαρη
2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
350 ml φρέσκο γάλα
1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
40 γρ κακάο
150 γρ ζάχαρη
3 κουταλάκια κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
300 ml γάλα
1 κουταλιά Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

80 ml γάλα
75 γρ Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
250 γρ ζάχαρη
200 γρ σταγόνες κουβερτούρα

Σοκολατόπιτα

Εκτέλεση Συνταγής

Ξεκινάμε τη σοκολατόπιτα ετοιμάζοντας πρώτα το κέικ σοκολάτας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 175 °C. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 εκ. περίπου και προσθέτουμε λίγο κοσκινισμένο κακάο για να μη κολλήσει το κέικ κατά το ψήσιμο.

Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε το γάλα, το ανακατεύουμε με το λεμόνι και προχωράμε τη συνταγή για τη σοκολατόπιτα.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη με το βιτάμ και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά να αφρατέψουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μεγάλο σκεύος και να τα χτυπήσουμε με μίξερ χειρός ή με το χέρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε μετά και το γάλα με το λεμόνι και χτυπάμε άλλο ένα λεπτό.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα της σοκολατόπιτας και χτυπάμε για επιπλέον 2 λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στο πυρέξ και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Σοκολατόπιτα

Στα πρώτα 30 λεπτά ελέγχουμε το κέικ τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για να δούμε αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Αν το ξυλάκι είναι στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά αν κολλήσει το μείγμα πάνω του, το ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και ελέγχουμε πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σοκολατόπιτα

Καθώς ψήνεται το κέικ, προχωράμε με τη κρέμα σοκολάτας.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μετά και το γάλα κρύο και ανακατεύουμε καλά.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας τακτικά και μόλις ζεσταθεί καλά, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 λεπτό και μετά το αφαιρούμε από την εστία. Προσθέτουμε το βιτάμ, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να το διατηρήσουμε ζεστό.

Μόλις το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο και ζεστό, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με την ανάποδη πλευρά από μία ξύλινη κουτάλα ή με οποιοδήποτε άλλο εργαλείο μαγειρικής με διάμετρο 0,5-1 εκατοστού περίπου.

Σοκολατόπιτα

Περιχύνουμε πάνω από το ζεστό κέικ τη ζεστή κρέμα σοκολάτας και την απλώνουμε έτσι ώστε να πάει παντού και να γεμίσουν όλες οι τρύπες του κέικ.

Σοκολατόπιτα

Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει για λίγο, την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά προχωράμε με το γλάσο σοκολάτας.

Σοκολατόπιτα

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, το βιτάμ και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για 1 λεπτό και το αφαιρούμε από την εστία. Αδειάζουμε το ζεστό αυτό μείγμα σε ένα μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη και λεία υφή. Τότε το γλάσο σοκολάτας είναι έτοιμο.

Αφαιρούμε τη σοκολατόπιτα από το ψυγείο και αδειάζουμε από πάνω της όλο το γλάσο σοκολάτας ενώ είναι ακόμη ζεστό. Την τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα

Η πιο νόστιμη και ζουμερή σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ είναι έτοιμη για κόψιμο! Οι τρύπες έχουν γεμίσει με την κρέμα σοκολάτας και από πάνω το γλάσο δίνει ακόμη πιο πλούσιο σοκολατένιο αποτέλεσμα.

Μπορούμε να απολαύσουμε τη σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια ή σκέτη.

Αν περισσέψει κάποιο κομμάτι το διατηρούμε στο ψυγείο για λίγες μέρες.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *