20′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 12
Για τη σοκολατόπιτα
Για το σιρόπι
Διαδικασία
Σοκολατόπιτα
- Για να φτιάξουμε σιροπιαστή σοκολατόπιτα με μπαχαρικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
 - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το νερό και το κονιάκ και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ το μείγμα.
 - Προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και σβήνουμε τη φωτιά.
 - Αμέσως μετά και ενώ έχουμε ακόμα την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι, προσθέτουμε τα αυγά.
 - Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 - Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί περίπου 35 x 35 εκ. και αντί για αλεύρι το περνάμε με κακάο.
 - Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
 - Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά.
 
Σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
 - Αφού πάρει μία βράση, κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
 - Αμέσως μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε σε όσα κομμάτια επιθυμούμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
 - Αφήνουμε στην άκρη για λίγο, ώστε να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι.
 - Σερβίρουμε, τη σιροπιαστή σοκολατόπιτα με μπαχαρικά, πασπαλίζοντας με λίγο κακάο.
 
Μυστικά
* Η ποσότητα του μπέικιν πάουντερ εδώ είναι αρκετά μεγάλη, γιατί θέλουμε να γίνει αφράτη η σοκολατόπιτα και να έχει μεγάλη «κυψέλωση», ώστε να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Αφήστε μια απάντηση