Σοκολατόπιτα σιροπιαστή με μπαχαρικά, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το gastronomos.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 
20′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 12

Για τη σοκολατόπιτα

Για το σιρόπι

Διαδικασία

Σοκολατόπιτα

  1. Για να φτιάξουμε σιροπιαστή σοκολατόπιτα με μπαχαρικά, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το νερό και το κονιάκ και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, και σβήνουμε τη φωτιά.
  4. Αμέσως μετά και ενώ έχουμε ακόμα την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι, προσθέτουμε τα αυγά.
  5. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί περίπου 35 x 35 εκ. και αντί για αλεύρι το περνάμε με κακάο.
  7. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά.

Σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  2. Αφού πάρει μία βράση, κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
  3. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε σε όσα κομμάτια επιθυμούμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
  4. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο, ώστε να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι.
  5. Σερβίρουμε, τη σιροπιαστή σοκολατόπιτα με μπαχαρικά, πασπαλίζοντας με λίγο κακάο.

Μυστικά

* Η ποσότητα του μπέικιν πάουντερ εδώ είναι αρκετά μεγάλη, γιατί θέλουμε να γίνει αφράτη η σοκολατόπιτα και να έχει μεγάλη «κυψέλωση», ώστε να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://www.gastronomos.gr/syntagh/siropiasti-sokolatopita-me-mpacharika/160338/?fb

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *