Σοκολατόπιτα σε 25 λεπτά, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λαχταριστή, αφράτη και ανάλαφρη σοκολατόπιτα, έτοιμη σε 25 μόνο λεπτά!

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.

Χρόνος μαγειρέματος:25 λεπ.

Χρόνος αναμονής: 0 λεπ.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Κόστος:12€

 

Υλικά

Για 12 άτομα

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τη συνταγή

  • 1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 1/2 φλιτζάνι κακάο

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 1 φλιτζάνι νερό

  • 5 αυγά

  • 1 βανίλια σκόνη

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ ή λικέρ

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε μια μεσαία κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ και τη σοκολάτα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι από το μείγμα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με έναν αυγογδάρτη και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη βανίλια, το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
2. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο πυρέξ 15×20εκ και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Το τινάζετε για να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού και αδειάζετε το μείγμα της σοκολατόπιτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 25 λεπτά.
3. Ζεσταίνετε ελαφρά και σε χαμηλή ισχύ στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί το μείγμα σοκολάτας που κρατήσατε. Μόλις ψηθεί η σοκολατόπιτα, αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και με μια οδοντογλυφίδα τρυπάτε όλη την επιφάνειά της σοκολατόπιτας. Όσο είναι ακόμα καυτή την περιχύνετε με το μείγμα σοκολάτας που ζεστάνατε. Την αφήνετε σταθεί λίγο, την πασπαλίζετε με τα καρύδια, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Χρήσιμο

Σερβίρετε τη σοκολατόπιτα ζεστή συνοδεύοντάς της με μία μπάλα παγωτό ή χτυπημένη σαντιγί.

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/562-25

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *