Σοκολατόπιτα “Όασις” με φράουλες σε μπισκοτένια βάση, από το sintayes.gr!







Μια λαχταριστή συνταγή (από εδώ), για μια υπέροχη σοκολατόπιτα με φράουλες σε μπισκοτένια βάση. Τόσο εύγευστο που η ονομασία του διεθνώς Όασις” δεν είναι τυχαία. Απολαύστε το!!!
Χρόνος: 40 λ
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 6 κ.σ. βούτυρο + 1 κ.σ. επιπλέον για βουτύρωμα του ταψιού
- 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
- 200 γρ. τρίμμα μπισκότων σοκολάτας [*]
- 450 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
- Για τη γέμιση:
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού κορν φλάουερ
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο + 1 πρέζα αλάτι
- 6 μεγάλοι κρόκοι αυγών χτυπημένοι
- 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
- 180 σταγόνες κουβερτούρας ή κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 1 κοφτό κ.σ. λικέρ αρεσκείας σας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Βουτυρώστε με τη 1 κ.σ. βούτυρο ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή στρώστε καλά λαδόκολλα σε ένα απλό ταψάκι διαστάσεων 23 εκ. περίπου.
- Για τη βάση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις 6 κ.σ. βούτυρο με τα 30 γρ. κομματάκια σοκολάτας. Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα σοκολάτας και προσθέτετε και το λιωμένο σε μπεν μαρί μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύτετε μέχρι να έχετε ένα καλά “βρεγμένο” μείγμα και το στρώνετε ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματα του βουτυρωμένου ταψιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λ περίπου.
- Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα [εκτός φωτιάς] τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τη σκόνη κακάο, το μοσχοκάρυδο, μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους αυγών και ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να έχετε μια παχιά κρέμα. Ρίχνετε σταδιακά [λίγο λίγο] το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ανάβετε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε το μείγμα συνεχώς μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Μόλις πάρει βράση [κοχλάσει] κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα κομματάκια ή τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα πηχτό σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε το λικέρ και τη βανίλια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.
- Για τη συναρμολόγηση: Πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε ανάλογα με το μέγεθός τους, στα 2, στα 3 ή αφήστε τες ως έχουν αν είναι μικρές. Να κόψετε τις φράουλες σταδιακά διότι όσες δεν θα χρησιμοποιήσετε σε αυτό το βήμα θα το τις κρατήσετε ψυγείο για γαρνίρισμα.
- Βγάζετε το ταψάκι με τη βάση από το ψυγείο. Στρώνετε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της μπισκοτένιας βάσης και τις περιχύνετε με τη σοκολατένια κρέμα. [βλέπε φωτογραφία πιο κάτω]
- Στρώνετε την επιφάνεια της κρέμας και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 τουλάχιστον ώρες [ιδανικά και όλο το βράδυ] μέχρι να παγώσει καλά. Γαρνίρετε με λίγη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρετε.
[*] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μπισκότα σοκολάτας από ζαχαροπλαστείο, ή όρεο που θα βγάλετε τη γέμιση ή cookies σοκολάτας ή τύπου πτι μπερ σοκολάτας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatopita-me-fraoules-se-biskotenia-vasi-oasis/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατόπιτα με γλάσο, από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και το alevri.com!
Οικονομική, αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.g...
Νηστίσιμη, αφράτη πετιμεζόπιτα με σοκολάτα, από την Madame Ginger!
Ζουμερή σοκολατόπιτα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Απίθανος χαλβάς ψυγείου με φράουλες, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το Spoon 'n Love!
Αφράτος κορμός με φράουλα και σοκολάτα, από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση