Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα(VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανεύκολη, χωρίς mixer, όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα!

Συστατικά
Υλικά για τη σοκολατόπιτα

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 ml νερό
  • 50 ml κονιάκ (προαιρετικά)
  • 5 μεσαία αυγά
  • 80 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 40 γρ. μπέκιν πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 125 γρ. κακάο ΙΟΝ

 

 

 

 

Μέθοδος

Εκτέλεση για τη σοκολατόπιτα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το κονιάκ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε
    σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη (προσοχή, δεν θέλουμε να
    ζεσταθεί πολύ το μείγμα).
  2. Έπειτα, προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και σβήνουμε τη φωτιά.
  3. Αμέσως μετά και αφού έχουμε την κατσαρόλα μας ακόμα στο μάτι, προσθέτουμε τα αυγά και τέλος το αλεύρι και το μπέικιν παόυντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Παίρνουμε ένα ταψί περίπου 35 επί 35 εκατοστά, το βουτυρώνουμε καλά και αντί για αλεύρι
    το περνάμε με κακάο.
  5. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά,
    ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  2. Με το που πάρει μια βράση κατεβάζουμε το σιρόπι μας από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
  3. Μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την κόβουμε αμέσως σε όσα κομμάτια
    θέλουμε και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.

 

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/hapolithsokolatopita/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *