Σοκολατόπιτα με πραλίνα, από την Αργυρώ μας !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα με πραλίνα

Δέσποινα Φωτοπούλου

  • 2⅓ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3/4 φλ. κακάο άγλυκο
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. μαλακό βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1½ φλ. ξινόγαλο
  • 1 φλ. ξύσμα σοκολάτας
  • 6 κ.σ. άλειμμα πραλίνας

Για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ. γεμάτες τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. γεμάτες μαλακό βούτυρο
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. γάλα
  • 1 βανίλια (ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια)
  • 2¼ φλ. άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)

σοκολατόπιτα με πραλίνα

Για τη σοκολατόπιτα με πραλίνα

Βάζουμε πρώτα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε τα υλικά με το σύρμα.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και με το μίξερ χειρός το χτυπάμε να αφρατέψει για 1΄.

Σταδιακά ρίχνουμε τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2΄μέχρι να κρεμώσουν τα δύο είδη ζάχαρης με το βούτυρο.

Ρίχνουμε τα αυγά.

Προσθέτουμε τη βανίλια και εναλλάξ ρίχνουμε τα στερεά υλικά με το ξινόγαλο.

Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας.

Βουτυρώνουμε μακρόστενο σκεύος.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αδειάζουμε το μείγμα.

Μπήγουμε κουταλιές πραλίνα εδώ και εκεί και με το κουτάλι μπλέκουμε τα δύο μείγματα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45΄.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την επικάλυψη

Χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά εκτός της άχνης.

Αφού κρεμώσουν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά την άχνη.

Αν θέλουμε πιο αραιή επικάλυψη, προσθέτουμε λίγο γάλα.

https://www.argiro.gr/recipe/sokolatopita-me-pralina/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *