Ζουμερή νηστίσιμη σοκολατόπιτα (της Ελένης), από το ola-nistisima.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 

Υλικά

3 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 φλ.τσ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 φλ.τσ. νερό
2 φλ.τσ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
2 κ.σ. ξύδι
2 βανίλιες

1 κ.γλ. σόδα
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Φυτική μαργαρίνη για “αλευροβουτύρωμα” του πυρέξ

2 κουβερτούρες (125 γρ. η καθεμία)
1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
1 βανίλια

 

Οδηγίες

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε “αλευροβουτυρομένο” πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.

Για το γλάσο
Προσθέτουμε τα υλικά σε μπεν μαρί και όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα το ρίχνουμε στη σοκολατόπιτα με το που τη βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε σε κομμάτια για να το απορροφήσει καλύτερα.

Απολαμβάνεται καλύτερα μετά απο περίπου 2 ώρες που έχει απορροφήσει το γλάσο.

 

 

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://ola-nistisima.gr/recipe/zoumerh-nhstisimh-sokolatopita-ths-elenhs/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *