Σοκολατένια στριφτόπιτα σιροπιαστή, από την Madame Gâteaux και τo ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η συνταγή, που πατάει πάνω στα παραδοσιακά σιροπιαστά, γίνεται εύκολα και γρήγορα, με έτοιμο φύλλο κρούστας. Εμείς τη φτιάξαμε με αμύγδαλα, αλλά μπορείτε να τη δοκιμάσετε και με άλλους ξηρούς καρπούς, όπως επίσης και να αντικαταστήσετε την κλασική κουβερτούρα με γάλακτος ή λευκή!

Συστατικά
Για ένα ταψάκι 20 εκ. Για τη στριφτόπιτα:

  • 75 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ κανέλα
  • 2 κούπες αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 250 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, τεμαχισμένη
  • 1 κρόκος
  • 100 γρ ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους, μαλακό
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπιασμα:

  • 200 μλ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 200 μλ νερό
  • ¼ κτγ κανέλα
Μέθοδος

Για τη στριφτόπιτα:

  1. Ζυγίζουμε την άχνη, την κανέλα, τα αμύγδαλα, την κουβερτούρα, τον κρόκο και τα 100 γρ βούτυρο μέσα σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, για μερικά δευτερόλεπτα, ώσπου να σχηματιστεί μια πάστα.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας επάνω στον πάγκο και το αλείφουμε με βούτυρο με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
  4. Από πάνω του τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο και αλείφουμε με βούτυρο.
  5. Τοποθετούμε περίπου το 1/3 του μείγματος στην άκρη του φύλλου, αφήνοντας περιθώριο στα πλαϊνά, και τυλίγουμε σε ρολό.
  6. Βουτυρώνουμε το ταψάκι και τοποθετούμε μέσα το πρώτο ρολό.
  7. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ώστε να φτιάξουμε δύο ακόμα ρολά, τα οποία τοποθετούμε στο ταψάκι, ενώνοντας το πρώτο ρολό με το δεύτερο και το δεύτερο με το τρίτο, συνεχίζοντας από έξω προς τα μέσα σαν να σχηματίζουμε ένα σαλιγκάρι.
  8. Ψήνουμε τη στριφτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40’, ώσπου να πάρει το επιθυμητό χρώμα.

Για το σιρόπιασμα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετούμε τα τρία υλικά και βράζουμε.
  2. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί, αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Μόλις βγάλουμε τη στριφτόπιτα από τον φούρνο, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι επάνω στη ζεστή στριφτόπιτα.
  4. Αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε.
  5. Μπορούμε να σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγη λιωμένη κουβερτούρα ΙΟΝ.
  6. Φυλάμε όση πίτα περίσσεψε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ως και για 5-6 μέρες.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenia-striftopita-siropiasti/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *