Υπέροχη σοκολατόπιτα  χωρίς μίξερ, από τον Αλέκο Αλοίζο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πανεύκολη και υπέροχη σοκολατόπιτα χωρίς μίξερ!

Υλικά
1 πακέτο αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
2 φλυτζάνια τσαγιού σοκολάτα σκόνη.( Χρησιμοποίησα αυτό που φτιάχνω ρόφημα σοκολάτας του εμπορίου)

2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια.

Το μίγμα πρέπει να μην είναι πολύ σφιχτό, γι’αυτό εάν δείτε ότι είναι σφιχτό μπορείτε να προσθέσετε λίγο επιπλέον γάλα ή και νερό

 

Για το ράντισμα 
2 φλυτζάνια λικέρ της αρεσκείας σας
η εναλλακτικά
φτιάχνουμε  σιρόπι σοκολάτας  και ραντίζουμε με  αυτό το γλυκό μας  για να είναι υγρό το κέικ εσωτερικά.

Υλικά για το σιρόπι σοκολάτας: 
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 ποτήρι του νερού οποιοδήποτε ποτό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το γλάσο 
Σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
( Σοκολάτα, γάλα και ηλιέλαιο εγώ τα βάζω στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω για να μην κολλήσει, δεν το κάνω σε Μπεν Μαρί)
Και για το τέλος κομματάκια γλασαρισμενο πορτοκάλι ( έτοιμο του εμπορίου)

       

Εκτέλεση
( Δεν χρειάζεται μίξερ)

Χτυπάμε με το σύρμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υγρά μαζί με την ζάχαρη και τα αυγά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια,  το αλεύρι, 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ και το αλάτι ανακατεύουμε καλά  και εάν είναι σφιχτό το μίγμα προσθέτουμε λίγο επιπλέον γάλα ή νερό .

Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί 38άρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου βυθίζοντας ένα μαχαίρι για να δούμε ότι δεν κολλάει το μίγμα.

Βγάζουμε το γλυκό μας το κόβουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, στην συνέχεια το ραντίζουμε με το λικέρ.
(Αν πρόκειται να την προσφέρετε σε παιδιά αντικαταστείτε το λικέρ με το σιρόπι σοκολάτας .)

Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας και απλώνουμε πάνω στο γλυκό , στο τέλος γαρνίρουμε με τα κομματάκια γλασαρισμένου πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Καλή μας απόλαυση ❤️🧿

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *