Tιραμισού με ζαχαρούχο γάλα ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

 

 

Το “τιραμισού” αποτελεί το αγαπημένο μου γλυκό από την…κατηγορία “λευκών επιδορπίων”. Με ενθουσιάζει το άρωμα του καφέ που μπλέκεται με την κρέμα τυριού και το κακάο! Πρόσφατα έφτιαξα ένα χορταστικό ταψί για να κεράσω στους φίλους μου αξιοποιώντας ένα κουτί ζαχαρούχου γάλακτος που είχα φυλαγμένο στο ψυγείο!  

Με τις απαραίτητες προσαρμογές προέκυψε ένα εξαιρετικό κι αφράτο επιδόρπιο το οποίο κόβεται υπέροχα μέσα στο ταψί και μένει ζουμερό κι αφράτο ακόμη και 3 μέρες μετά την παρασκευή του.

 

Βελούδινη κρέμα και ζουμερά αρωματισμένα σαβαγιάρ με καφέ συνεργάζονται για να σας δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο γλυκό αυτό!!!

 

 

Εξαιρετική ιδέα και ως τούρτα γενεθλίων!

Δοκιμάστε το…και

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

 

 

Υλικά:

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. τυρί mascarpone
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2/3 κονσέρβας ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλια
  • 1 φλιτζάνι τσ. ζεστός  καφές ( αποτελούμενο από 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ τύπου espresso και 220 ml νερό ζεστό)
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ kahlua ή bailey’s
  • κακάο άγλυκο σε σκόνη για το πασπάλισμα

 

 

 

Εκτέλεση:

  • Στο μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε να μαλακώσει κι έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ενωθεί και να μοιάζει με σαντιγί. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει η κρέμα μας ομοιογενής και αφράτη.
  • Ανακατεύουμε μέσα στο ζεστό καφέ τη ζάχαρη και το λικέρ.
  • Βουτάμε στιγμιαία τα σαβαγιάρ μέσα στο ζεστό υγρό και κάνουμε μια στρώση μέσα στο ταψί προσαρμόζοντας τα κενά με μικρότερα κομματάκια.
  • Απλώνουμε τη μισή δόση κρέμας και με μαρίζ την ισιώνουμε απαλά πάνω από τα σαβαγιάρ.
  • Επαναλαμβάνουμε αραδιάζοντας πάνω από την κρέμα τα υπόλοιπα βουτηγμένα σαβαγιάρ και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
  • Με σπάτουλα ισιώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα και με ένα πιρούνι κάνουμε απαλές γραμμές. Τέλος πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το κακάο σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί το τιραμισού για 4-5 ώρες κι έπειτα σερβίρουμε σε κομμάτια.

Σημ: Για περισσότερο άρωμα στην κρέμα μπορούμε να προσθέσουμε στο χτύπημα 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ από αυτόν που χρησιμοποιήσαμε στα σαβαγιάρ. Όσο περισσότερο μείνει το γλυκό στο ψυγείο τόσο πιο καλό γίνεται, ιδανικά το ετοιμάζουμε 1 μέρα πριν το σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/10/blog-post.html?m=1&fb



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *